У харківській гімназії почнуть навчання за 12-річною програмою

Неділя, 20 серпня 2017, 13:37
У Харківській гімназії №12 з 1 вересня почнуть навчання дітей за програмою Нової української школи.
У харківській гімназії почнуть навчання за 12-річною програмою

Про це розповіла директор Департаменту освіти Ольга Деменко, повідомляє Справжня Варта.

За її словами, на рівні уряду в Україні вибрали кілька шкіл, які в якості експерименту почнуть навчання за новою програмою. Повністю на 12-річне навчання школярі перейдуть з 1 вересня 2018 року. А до цього часу навчальні заклади на своєму прикладі покажуть, як працює система.

«Ми не брали школи, які у всіх на слуху. А вибрали ту, де дуже хороший кадровий потенціал і де хочуть в цьому брати участь. Директор гімназії - сама вчитель молодших класів, яка глибоко розбирається і постійно вивчає цю тему. Там фахівці найвищого рівня, прекрасні вчителі початкової школи», - зазначила Ольга Деменко.

За її словами, для всіх шкіл цей рік стане часом підготовки до входження в Нову українську школу. Всі вчителі молодших класів пройдуть безкоштовну перепідготовку в Харківській академії післядипломної освіти.

«Дітям це тільки на користь. Потрібно думати про здоров'я дітей, про те, як падає їх зір, розвивається сколіоз, як призводе до негативних наслідків перевантаження 6-річної дитини. Тому такі зміни тільки позитивно вплинуть на якість знань. З матеріалу ми нічого не втратимо», - зазначила директор департаменту.

З концепцією Нової української школи можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України.

comments powered by HyperComments