У Харкові відкрили меморіальну дошку Іванові Коріньку

Понеділок, 21 серпня 2017, 20:38
Колишньому генеральному директору КП «Харківводоканал», Заслуженому працівнику сфери послуг України Іванові Коріньку 21 серпня, у день його народження, відкрили меморіальну дошку.
У Харкові відкрили меморіальну дошку Іванові Коріньку

Пам'ятний знак розташований на будівлі підприємства по проспкту Ювілейному, 28-а, повідомляє «Справжня Варта»

Автором меморіальної дошки став харківський скульптор Олександр Рідний.

«Я б хотів подякувати всім, хто зібрався у цей день, щоб вшанувати пам'ять Івана Васильовича. Наше основне завдання - продовжувати і зміцнювати усі його справи і починання. Слова нічого не значать без тих справ, які ми повинні продовжувати після його смерті», - сказав на церемонії відкриття заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко.

Іван Корінько вніс неоціненний вклад в розвиток житлово-комунальної інфраструктури міста. Як зазначив нинішній генеральний директор підприємства Віталій Панов, Іван Корінько був видатним керівником і професіоналом своєї справи.

«Нам усім дуже не вистачає Івана Васильовича. Бракує його досвіду і знань, його розсудливості. Це людина, яка внесла великий внесок у розвиток міста, науки і житлово-комунального господарства. Дуже символічно, що ми відкриваємо меморіальну дошку напередодні святкування Дня міста і Дня Незалежності. Це підкреслює важливість даного заходу», - зазначив Віталій Панов.

На церемонії відкриття дошки були присутні представники обласної та міської влади, різних підприємств, друзі і родичі Івана Корінька.

Сьогодні ж презентували і книгу «Іван Корінько. Грані життя». Видання - це книга-біографія Івана Васильовича Корінька. Автором виступив Олександр Строков, який особисто його знав.

«Неоціненну допомогу надали соратники і колеги Івана Васильовича. Вони ознайомили мене з особливостями функціонування потужного комунального підприємства «Харківводоканал» і допомогли зібрати всю необхідну інформацію для підготовки книги», - зазначив автор.

Довідка. Іван Васильович Корінько народився 21 серпня 1948 року в с. Малижине Золочівського району Харківської області. Після закінчення у 1965 році Харківського ПТУ-19 працював теслею будівельного тресту «Південспецбуд». Потім трубоукладачем, майстром, виконробом, старшим виконробом спеціалізованого ремонтно-будівельного управління виробничого управління каналізаційного господарства міста, будував водопровідні та каналізаційні споруди у Харкові.

У 1975 році закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут. Спеціальність - промислове та цивільне будівництво. Кваліфікація - інженер-будівельник. З 1979 по 1995 роки працював начальником Безлюдівських очисних споруд, начальником підприємства з експлуатації каналізаційних мереж і насосних станцій, директором комплексу «Харківводовідведення», з 1995 по 2011 рік - генеральним директором КП «Харківкомуночиствод». У 2012 році «Харківкомуночиствод» перейменували у КП «Харківводоканал», того ж року Іван Корінько був призначений генеральним директором цього підприємства.

З листопада 2015 року обіймав посаду заступника генерального директора - директора Департаменту зі стратегічного розвитку, науки та інвестицій КП «Харківводоканал».

Учасник ліквідації наслідків техногенної аварії на Диканівських очисних спорудах Харкова, ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Іван Корінько - Заслужений працівник сфери послуг України, лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки, професор, доктор технічних наук, Заслужений працівник сфери послуг України, неодноразовий лауреат конкурсу «Ділова людина України» і «Харків'янин року». Кілька разів обирався депутатом Харківської міської ради.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments