Десятиліттями дороги нагадували мінне поле - Порошенко/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  Вівторок, 22 серпня 2017, 15:54
Відремонтований Ізюмський міст – це результат митного експерименту
Десятиліттями дороги нагадували мінне поле - Порошенко/ Фоторепортаж

На цьому Президент України Петро Порошенко наголосив  під час офіційного відкриття мосту та шляхопровіду в Ізюмі, - повідомляє кореспондент «Справжньої Варти».

Разом з президентом також перерізали стрічку міністр інфраструктури Володимир Омелян, голова ХОДА Юлія Світлична та міністр фінансів Олександр Данилюк.

«Десятиліттями дороги нагадували мінне поле, – підкреслив Петро Порошенко, – коли почалася війна і агресія, коли по дорозі пересувалися стратегічні вантажі, дорога, яка стала дорогою життя, була повністю зруйнована. Я розпочав митний експеримент. Раніше гроші, які кралися на митниці, набивалися в кишені контрабандистам і злочинцям від влади. Ми мали вивести їх на світло. І змусити вкласти в бюджет та нарешті працювати на людей».

Він наголосив на тому, що завдяки децентралізації бюджети територіальних громад зросли в рази. Саме на її принципах і базується митний експеримент, який дозволяє у разі перевиконання плану 50% коштів направити на будівництво доріг. За словами президента, відремонтований Ізюмський міст довів ефективність митного експерименту.

Зокрема, він відзначив якість проведених робіт і розповів, що раніше по мосту можна було перевезти вантаж вагою 11 тон, а сьогодні – всі 30.

«А от пропустити вантажівку через міст було дуже небезпечно, – зазначив Порошенко, – за рахунок чого фінансувалися ці витрати? 13 мільйонів – за рахунок коштів державного бюджету, 7 мільйонів – за рахунок митного експерименту. Коштів, які не дали вкрасти, спрямували на те, щоб будувати дороги. І трохи більше 2 мільйонів – з місцевого бюджету».

Порошенко також заявив, що зараз просто необхідно визначитися з пріоритетними напрямками дорожнього будівництва. І разом з Центром та Заходом України приділити увагу таким містам, як Харків, Ізюм та Слов'янськ.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments