Пам'ять визволителів Харкова вшанували на Меморіалі Слави

Середа, 23 серпня 2017, 13:06
В Лісопарку відбулися жалобні заходи і поминальний молебень

23 серпня на Меморіалі Слави відбулися покладання квітів та молебень, присвячені 74-річчю визволення Харкова від нацизму у Другій світовій війні. До братніх поховань та пам'ятника Батьківщині-матері прийшли ветерани, представники духовенства, депутати, керівники міста, військові, правоохоронці, представники громадських організацій і політичних партій, - повідомляє «Справжня Варта».

«Визволителі Харкова залишили нам безцінний дар - життя, свободу, мирне небо над головою. Харків'яни завжди пам'ятатимуть і дякуватимуть їм за це. Вічна пам'ять і слава захисникам нашої землі», - сказав після покладання квітів журналістам Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Військовослужбовці Харківського гарнізону пройшли перед присутніми траурним парадом. Пізніше харків'яни взяли участь у поминальній службі в каплиці на честь ікони Божої Матері «Стягнення загиблих».

Як раніше писала «Справжня Варта», у своєму виступі під час урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора України, що пройшли на проспекті Незалежності в Харкові, голова ХОДА Юлія Світлична відзначила: «Символічно, що ці два свята ми відзначаємо в один день, адже у 2014 році саме Харківщина утвердила незламність українського духу. Воїни АТО, волонтери, патріотично налаштовані харків’яни довели, що наше місто - невіддільна частина вільної та незалежної України. Ми довели, що хочемо та гідні жити під синьо-жовтим стягом. Сьогодні ми разом будуємо нову європейську Україну як суспільство справжніх громадян, - сказала Юлія Світлична. - Гордо здіймаючи синьо-жовтий прапор над головою, ми твердо кажемо всьому світу: Харків - це розвиток і перспектива, Харків - це мир, Харків - це Україна».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments