Харківська область на всі 100% готова до нового навчального року - Бабічев

Юлія Гуш  |  Понеділок, 28 серпня 2017, 16:14
Була покращена матеріально-технічна база шкіл областьі а в 170 навчальних закладах був проведений капітальний ремонт
Харківська область на всі 100% готова до нового навчального року - Бабічев

Про це розповів Анатолій Бабічев, заступник голови ХОДА, - повідомляє «Справжня Варта».

За його словами, сьогодні Харківська область на всі 100% готова до нового навчального року. Це стосується і шкіл, і позашкільних та дошкільних навчальних закладів.

«Цього року було зроблено велику кількість ремонтів, як капітальних, так і поточних, – розповів Бабічев, – можу сказати, що близько в 170 закладах освіти відбувся капітальний ремонт. Цього року відбулося безпрецедентне зміцнення матеріально-технічної бази. Як то надання комп’ютерної техніки, надання сучасного цифрового обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології чи математики».

За словами заступника голови ХОДА, харківська область зараз займає лідуючі позиції в Україні в плані реалізації освітньої реформи. Він підкреслив, що зараз будуть запроваджуватися нові технології та створюватися комфортні умови для навчання. Бабічев розповів, що цього року близько 24,5 тисяч дітей піде до першого класу, а наповнюваність класів складатиме більше 19 осіб. На даний момент це найбільший показник по Україні.

За його словами, збільшення кількості учнів може покращити якість освіти за рахунок конкуренції. Також Анатолій Бабічев розповів, що окрім покращення матеріально-технічної бази, має покращуватися і сама якість надаваної освіти. Щоб учні вбачали інтерес у навчанні і могли ходити до школи без примусу.

«Запроваджується новий стандарт початкової освіти, – зазначив він, – молодша школа оновлюється, є зовсім нові підходи в організації навчального процесу. Це перехід до компетентнісного підходу. Що найближчим часом очікує всю загальну середню освіту. І на сьогоднішній день нове завдання середньої школи полягає не просто в отриманні теоретичних знань, а й, що найголовніше, в тому, щоб навчитися жити, мати компетенції для комунікації в суспільстві».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments