На Харківщині залишається проблемною ситуація з наданням житла дітям-сиротам

Юлія Гуш  |  Середа, 30 серпня 2017, 17:37
За минулий рік 140 сиріт, що мешкають в Харківській області, мали гостру потребу в житлі, проте тільки одна людина змогла його отримати
На Харківщині  залишається проблемною ситуація з наданням житла дітям-сиротам

Під час було заявлено під час круглого столу представники громадських та благодійних організацій.

За їх словами, незважаючи на норми чинного законодавства, єдина державна програма щодо забезпечення сиріт помешканням ще не була затверджена, а їх право на житло на практиці не реалізується належним чином.

Олена Самойлова, голова правління громадського союзу «Альянс із захисту прав дітей», розповіла, що в минулому році 555 сиріт Харківської області стояли у черзі на квартиру, а 140 осіб гостро потребували якого-небудь помешкання. При чому, тільки одна людина змогла отримати житло.

Проблема з доступом сиріт до житла залишається невирішеною з року в рік.

За словами Самойлової, часом сиротам після повноліття йти просто нікуди, через що вони мають всі ризики поповнити маргінальні прошарки населення.

Олександр Терещенко, голова громадського руху «Альянс захисту дітей» у свою чергу підкреслив, що житло, безкоштовно чи за доступною ціною, надається державою чи органами місцевого самоврядування. Але у цій сфері є багато проблем. І щоб забезпечити сиріт житлом, їх необхідно буде обговорювати на всіх рівнях.

comments powered by HyperComments