У Балаклії готують "компенсаційне" житло для постраждалих від вибухів на артскладах

Четвер, 31 серпня 2017, 18:09
25 квартир та 2 приватних будинки, постраждалі внаслідок вибухів на військовому арсеналі в Балаклії, було визнано непридатними для відновлення
У Балаклії готують "компенсаційне" житло для постраждалих від вибухів на артскладах

Поки що закуплено три квартири, а також проведено конкурс на придбання ще 9 квартир та одного приватного будинку, - повідомляє «Справжня Варта»

Про це відзвітував депутатам на сесії облради міський голова Балаклії Іван Столбовий.

«Сьогодні ми проведемо позачергову сесію міської ради і затвердимо ці об’єкти до закупівлі, - розповів Іван Столбовий. - Нам залишається придбати ще 13 квартир і один приватний будинок. 1 вересня ми оголосимо конкурс на їх закупівлю».

Кошти на придбання нового житла - понад 9 млн грн - було виділено Кабінетом міністрів України.

Як раніше писала «Справжня Варта», внаслідок надзвичайної події було зруйновано 392 об’єкти, з них, понад 117 багатоквартирних будинків та 228 будинків приватного типу. Також 2 приватних будинки та 4 багатокартирних визнані такими, що не підлягають відновленню. Пошкоджено, зокрема, 8 навчальних закладів та 1 заклад охорони здоров’я. На відновлювальні роботи до райного бюджету було направлено 145 млн. грн. з державного бюджету, 40 млн. грн. з обласного бюджету, з яких 10 млн з резервного фонду і 30 млн грн. на матеріальну допомогу постраждалим.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments