Коли бюджети зросли в п’ять, сім, навіть дев’ять разів, у нас є можливість змінювати країну - Порошенко

П'ятниця, 1 вересня 2017, 12:36
Президент відкрив нове відділення Харківського міського перинатального центру
Коли бюджети зросли в п’ять, сім, навіть дев’ять разів, у нас є можливість змінювати  країну - Порошенко

За його словами, відкриття цього унікального комплексу, відбулося завдяки наповненню бюджету, - повідомляє «Справжня Варта».

«Якщо раніше міські бюджети були касою з виплати зарплатні, то на сьогодні, коли бюджети зросли в п’ять, сім, навіть дев’ять разів, у нас є можливість будувати перинатальні центри, школи, центри надання адміністративних послуг, дороги і змінювати  країну, - сказав, звертаючись до медиків, Глава держави. - Я як людина, яка має дружину-лікаря, знаю, яка це важка праця. Ви всі - унікальні й дивні люди. Я можу лише подякувати вам за ту фантастичну роботу, яку ви робите, Повертаєте людині, маленькій дитині життя».

За інформацією голови ХОДА Юлії Світличної, нове відділення облаштовано та обладнано відповідно до міжнародних стандартів (ISO-14644-1).

«Тут проводиться триразове очищення повітря та 10-кратний повітрообмін. Серед обладнання - сучасні кувези, апарати для штучної вентиляції легенів, цифровий мобільний рентгенологічний апарат з низькопроменевим навантаженням, який дозволяє автоматично аналізувати отримані зображення органів і систем. Також у відділенні впроваджено сучасні методики приготування стерильних розчинів для ін'єкцій, введення ліків і спеціального харчування», - розповіла керівник області.

Щороку в Харківському міському перинатальному центрі надають допомогу 2500 недоношених малюків. Капітальний ремонт у закладі провели коштом міського бюджету м. Харкова.

Як раніше писала «Справжня Варта», Комунальний заклад охорони здоров'я «Харківський міський перинатальний центр» функціонує з 1999 року за адресою: м. Харків, Салтівське шосе, 264. У закладі надається медична допомога вагітним, у тому числі при невиношуванні вагітності та передчасних пологах - як для жителів міста Харків та Харківської області, так і вимушеним переселенцям з Донецької, Луганської областей і АР Крим. Також медична допомога надається жіночому населенню Донецької і Луганської областей. Щорічно в закладі приймають понад 4000 пологів, з яких 320-350 - передчасні.

1 вересня Президент відкрив школу у Пісочині. "Ми з вами відкриваємо, можливо, найкращу школу в Україні", - сказав Петро Порошенко. За словами Президента, малеча, яка починає навчатися у новій школі, незабаром буде вчитися вже у Європейському Союзі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments