Посол США відзначила ефективність співпраці зі Світличною

П'ятниця, 1 вересня 2017, 18:39
Новий центр адміністративних послуг у Харкові є прикладом успіху, якого можна досягти, коли органи влади на національному, обласному та місцевому рівнях співпрацюють заради спільної мети
Посол США відзначила ефективність співпраці зі Світличною

Спільна мета, за словами Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович,  Це "покращення якості послуг та викорінення корупції", - повідомляє «Справжня Варта»

Таку заяву Йованович зробила під час відкриття Харківського регіонального центру надання адміністративних і соціальних послуг, на якому вона була присутня разом із Президентом України Петром Порошенком, Главою АП Ігорем Райніним та головою ХОДА Юлією Світличною.

Посол відзначила, що США інвестували близько 335 тисяч доларів у створення Харківського регіонального ЦНАПу. Також американські партнери надали обладнання для центру та сприяли навчанню персоналу.

«Це один з найбільш комплексних та інноваційних центрів послуг в Україні, що підсилює заявку Харкова на роль лідера у просуванні реформ. Ми цінуємо партнерство з Харківською областю та сподіваємося, що це тільки один з багатьох майбутніх проектів, які ми зможемо реалізувати разом», - сказала Марі Йованович.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківський регіональний центр надання адміністративних і соціальних послуг є найбільшим та найпотужнішим в Україні. Він здатен обслуговувати близько 2000 осіб на добу, надаючи до 450 послуг. Центр надаватиме низку ексклюзивних послуг. Тут працюватиме «Вікно для іноземців», де можна буде зареєструвати місце постійного проживання чи тимчасового перебування, оформити громадянство або отримати консультаційні послуги. У «Молодіжному вікні» зареєструють шлюб, народжену дитину, візьмуть на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов тощо. У регіональному ЦНАПі працюватимуть близько 320 співробітників. З часом звертатися до центру зможуть не тільки мешканці Харківщини, а й сусідніх регіонів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments