Швидше, якісніше, ефективніше. Як тепер харків’яни можуть отримати адміністративні та соціальні послуги

Юлія Гуш  |  Субота, 2 вересня 2017, 11:31
Люди з будь-якого куточка України зможуть зареєструватися, зробити всі необхідні процедури, отримати біометричний паспорт у Регіональному центрі надання адміністративних та соціальних послуг, який вчора відкрився у Харкові.
Швидше, якісніше, ефективніше. Як тепер харків’яни можуть отримати адміністративні та соціальні послуги

Про це під час церемонії відкриття сказав Президент України Петро Порошенко.

«І не треба більше ходити по колу, – підкреслив Петро Порошенко, – бо саме тут буде можливість отримати більше 400 видів послуг. Без черги, з повагою до людини. Включаючи послуги з отримання біометричного паспорту. Щоб не тільки харків’яни, а й люди з будь-якого куточка України, приїхавши сюди, змогли зареєструватися, зробити всі необхідні процедури, отримати біометричний паспорт».

Він підкреслив, що з новими біометричними паспортами громадяни України можуть легко перетнути державний кордон, при чому без необхідності стояти в довгих чергах, сплачувати збори та потерпати від бюрократичних перепон. За словами президента, безвізовий режим є остаточним прощанням з радянською імперією.

«Центр надання соціально- адміністративних послуг – це приклад успіху, якого можна досягнути органи влади коли вони на національному, обласному та місцевому рівнях співпрацюють заради досягнення спільної мети – покращення якості життя, – зазначила Марі Йованович, – Сполучені штати раді інвестувати 335 тисяч доларів на створення цього центру. США надавали підтримку експертів, які працювали над аналізом близько 450 послуг. Результат – нові, більш швидкі та ефективні способи надання послуг у цьому центрі. США також надали обладнання для центру, а персонал був набраний з американською допомогою. Орієнтований на потреби клієнтів, пришвидшить надання послуг, покращить враження клієнтів та зменшить ризик корупції».

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківський регіональний центр надання адміністративних і соціальних послуг є найбільшим та найпотужнішим в Україні. Він здатен обслуговувати близько 2000 осіб на добу, надаючи до 450 послуг. Центр надаватиме низку ексклюзивних послуг. Тут працюватиме «Вікно для іноземців», де можна буде зареєструвати місце постійного проживання чи тимчасового перебування, оформити громадянство або отримати консультаційні послуги. У «Молодіжному вікні» зареєструють шлюб, народжену дитину, візьмуть на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов тощо. Проект з будівництва Регіонального ЦНАПу реалізується в області спільно ХОДА, Харківською міською радою та міжнародними партнерами в рамках меморандуму про співпрацю між Харківською облдержадміністрацією та Посольством США в Україні.

comments powered by HyperComments