Будемо забезпечувати всі можливості для освіти дітей з особливими потребами - Світлична

Четвер, 7 вересня 2017, 13:39
"Ми будуємо нові школи, в яких одразу створюємо всі умови для інклюзивної освіти"
Будемо забезпечувати всі можливості для освіти дітей з особливими потребами - Світлична

Про це заявила губернаторка під час підписання  Меморандуму про співпрацю між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка», - повідомляє «Справжня Варта»

Як приклад голова ХОДА Юлія Світлична навела відкриття нової школи у Пісочині, у якій створені сприятливі умови для дітей із особливими потребами.

"Обіцяю, що ми поповнимо скриньку медіатек та ресурсних кімнат, і будемо забезпечувати всі можливості для того, щоб діти з особливими потребами мали змогу навчатися в школах зі своїми однолітками», - сказала Світлична.

«Сьогодні ми закладаємо нове покоління, яке через 10 років вийде вже повністю іншим у життя. Вони вже не будуть розділені на «звичайних» і тих, хто має особливі потреби. Вони сприйматимуть у людях їх інтелектуальні якості, їх характер, а не за зовнішні прояви. Це дуже важливо, тому що вони підтримуватимуть одне одного. Крім того, діти побачать, що не треба лінуватися. Якщо дитина, якій важко навчатися, долає всі перепони й досягає результату, соромно бути поруч і нічого не робити. Упевнена, що разом ми зробимо дуже класну річ - виховаємо нове покоління», - сказала Марина Порошенко.

Як раніше писала «Справжня Варта», Марина Порошенко та Юлія Світлична відкрили "харківський" розділ у «Книзі миру». «Книга Миру» - це національний проект, який покликаний об’єднати дітей із усієї України довкола таких понять, як дружба, любов та мир.

Наша область стала п’ятнадцятим регіоном України, в якому побувала «Книга Миру».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments