Харківським мамам запропонують більш розширений асортимент дитячих продуктів

Четвер, 7 вересня 2017, 18:28
Серед них - нові каші і пюре
Харківським мамам запропонують більш розширений асортимент дитячих продуктів

Зокрема, м'ясне пюре для малечі, яке збираються виробляти в Харкові, в Україні не випускається, - повідомляє «Справжня Варта»

Про це повідомили журналістам працівники КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування».

Як повідомили на фабриці, її отримують близько 15 тис. дітей. Понад 500 дітей з малозабезпечених сімей отримують дитяче харчування безкоштовно за рахунок коштів міського бюджету.

На сьогоднішній день у новому цеху фабрики-кухні випускають чотири нових види киселю (з полуниці, абрикоса, вишні, малини та чорниці), два види йогурту (з обліпихою і малиною і чорницею) та компоти.

Всього Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування випускає 21 вид продукції. До кінця цього року на підприємстві планують запустити у виробництво ще чотири різновиди фруктових і овочевих пюре, а також чотири види каші. Крім того, в 2018 році на підприємстві планують почати виробництво м'ясних пюре, які сьогодні в Україні не випускаються.

Як раніше писала «Справжня Варта», Асоціація постачальників торгівельних мереж відмічає, що за півроку, з 1 грудня 2016 р. по 30 червня 2017р., подорожчала двадцять одна позиція з двадцяти трьох у списку соціальних продуктів харчування, тобто 90%.

Дані Державної служби статистики свідчать про те, що за шість місяців відбулось стрімке подорожчання м’яса: свинини і яловичини, відповідно на 24,5 грн. і 17,5 грн. Відтепер кілограм свинини можна буде купити по середній ціні 97 грн., а яловичини – по 104 грн.

Зросли ціни на варені ковбаси – на 6 грн., сало – на 4 грн., курячу тушку – на 3,5 грн. На сьогодні варена ковбаса коштує 67 грн. за кг., сало – 45 грн. за кг., а тушка куряча – 45,5 грн. за кг.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments