«Книга миру» об’їде всю Україну

Юлія Гуш  |  Четвер, 7 вересня 2017, 18:12
В одному з розділів цієї книги були зібрані фото та особисті побажання дітей, чиї батьки брали чи беруть участь в АТО.
«Книга миру» об’їде всю Україну

«Книга миру» являє собою національний проект, що має об’єднати дітей із усієї країни та наголосити на важливості таких понять, як дружба, любов та мир. В ній розміщуються особисті фотографії школярів, чиї батьки воюють чи воювали в зоні АТО, а також їх щирі побажання для всієї країни. Сьогодні до «Книги миру» доклали руки учні однієї з харківських шкіл. За словами першої леді Марини Порошенко, саме дитячі побажання є найбільш чистими та щирими.

«Ця книга, яка об’єднала побажання дітей з чотирнадцяти регіонів, – зазначила вона, – Харківщина дуже близько знаходиться до кордонів з нашим східним сусідом. Для нас дуже цінним є те, що саме харків’яни відчули ту відповідальність, ту загострену любов до рідної землі. І вони вистояли. Вони зберегли мир. Дякуючи цьому ми бачимо і цю чудову школу. Ви можете і навчатися, і отримувати якісну освіту, і радіти таким повсякденним речам, які повинні бути в дитинстві».

«Бажаю, щоб Україна жила, розвивалася і рухалася вперед з кожним днем, – розповідає Віталій Перепелиця, учень школи №124, – історія моєї фотографії така: після того, як я приїхав з моря, татові потрібно було по роботі з’їздити до Києва. Але у нього знайшлося декілька годин, які ми разом провели в Києві. Ця книга цікава тим, що тут показують людей, тат та мам, які були в АТО, захищали Україну. Що цих людей не забувають».

«Я б хотіла побажати Україні миру, свободи, незалежності, щоб вона процвітала, – ділиться своїми побажаннями Єлизавета Огризько, інша учениця, – щоб в Україні все було добре. На цій фотографії я зі своїм молодшим братом поїхала до дитячого оздоровчого табору до Одеси. Наші батьки приїхали туди нас відвідати. І ми сфотографувалися. В цій книзі зібрані сім’ї, в яких батьки воювали, в яких батьки – герої. Ця книга гарна тим, що коли закінчиться війна, ми будемо знати всіх героїв нашої країни".

Заплановано, що наступного року «Книга миру» об’їде всі регіони України. Вона вже встигла побувати в США, Туреччині, попереду в неї візити до Канади, де є потужна Українська діаспора.

«Місія цієї книги – це місія миру, – зазначила Марина Порошенко, – щоб ми показали всьому світу, що ми уже мирна нація, що ми прагнемо миру, що ми хочемо відбудувати сучасну країну, яка стоїть на захисті прав людини, кожного українського громадянина. Я впевнена, що таким є молоде покоління, яке вже не по чутках знає що таке війна. Вони хвилюються за свої батьків, вони чекають їх додому. І для них найголовніше – щоб їх родина була поруч, щоб вони могли відчувати, що їх дитинство захищене та щасливе. Ми, дорослі, повинні зробити все можливе, щоб вони змогли вирости справжніми патріотами нашої країни, щоб вони брали приклад з батьків, справжніх героїв».

Як раніше писала «Справжня Варта», наша область стала п’ятнадцятим регіоном України, в якому побувала «Книга Миру». «Також це видання було й за кордоном. Його заповнювали юні українці з Туреччини та США. Наступний розділ буде створено дітьми української діаспори в Канаді. І вже сьогодні можна говорити, що ця Книга стала своєрідним Послом Миру в Україні, адже вона демонструє, наскільки українці прагнуть миру і єдності», - підкреслила Марина Порошенко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments