Простір «Арсеналу ідей» відкритий для всієї родини

Субота, 9 вересня 2017, 14:34
Він являє собою постійно діючу освітню платформу, яка об’єднує науку, мистецтво й інновації.
Простір «Арсеналу ідей» відкритий для всієї родини

Нещодавно в Харкові стартував проект «Арсенал ідей», в межах якого на базі Харківського політехнічного інституту був відкритий освітній простір. Він передбачає створення постійно діючих платформ, які поєднують мистецтво, науку та інновації. Зокрема, новостворена кімната була адаптована до потреб людей з інвалідністю.

В новоствореній кімнаті буде представлений цілий комплекс різноманітних активностей для дітей та молоді. Там вони можуть послухати цикл цикл інтерактивних лекцій, розвивати моторику та уяву за допомог ліплення та малювання.

«Проект цікавий і для школярів, бо сюди можуть приходити шкільні групи, – Ольга Вієру, керівниця проекту «Арсенал ідей», – їх тут чекають чудові лекції. Він цікавий для дорослих, адже всі інсталяції, всі твори створені художниками. Хоча ці твори виглядають особливо цікаво, вони є витворами сучасного мистецтва, які зацікавлять всіх».

За її словами, в Києві проект «Арсенал ідей» був реалізований чотири роки тому. Такий інтерактивний простір постійно діє на території «Мистецького арсеналу». Заплановано, що невдовзі подібні кімнати з’являться в Львові та Мелітополі.

«Сюди можуть приходити родини, – зазначила Ольга Вієру, – і ми пропагуємо те, що цей проект не для дітей, він для всієї родини. Щоб люди приходили сім’ями і могли проводити час разом, краще пізнавати своїх дітей та самих себе. І проводити своє дозвілля разом. Адже в наш час дуже складно це робити. І тому ми вважаємо, що такі речі є соціально важливими».

Як повідомляла «Справжня варта», інтерактивний простір для дитячої творчості, дослідництва та пізнання «Арсенал Ідей» було відкрито на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

comments powered by HyperComments