Мешканці Мерефи зможуть отримати медичну допомогу в новій амбулаторії

Субота, 9 вересня 2017, 17:13
У Мерефі відкрито реконструйовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини.
Мешканці Мерефи зможуть отримати медичну допомогу в новій амбулаторії

За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, ремонтні роботи в амбулаторії загальної практики сімейної медицини центру первинної медико-санітарної допомоги були проведені якісно. Тепер 25 тисяч мешканців району зможуть отримувати необхідну медичну допомогу вже не в приміщенні Центральної лікарні, а в окремій будівлі амбулаторії. На капітальний ремонт і обладнання з районного бюджету було виділено близько 1 мільйонів гривень.

«Сьогоднішня подія є знаковою, адже в рамках реформи особлива увага приділяється первинній ланці медицини, – зазначив Черняк, – нещодавно Харківську область відвідував президент України Петро Порошенко. Він зазначив, що в пріоритеті розвиток сільської медицини. Так, з держбюджету для будівництва нових амбулаторій буде виділено близько 4 млрд грн. Частину коштів буде направлено в наш регіон».

В свою чергу Юрій Шматько, начальник відділу охорони здоров'я Харківської РДА, зазначив, що в районі налічується 6 центрів первинної медико-санітарної допомоги.

«Ремонт в Мереф'янському центрі розпочато в минулому році, – розповів він, – на сьогодні проведено капітальний ремонт приміщення, яке раніше знаходилося в жахливому стані. Ми замінили покрівлю та комунікації. Також амбулаторія отримала нове обладнання: ваги кардіографи, комп'ютерну апаратуру і офісні меблі».

Як повідомляла «Справжня варта», 22 вересня  Харкові відбудеться Міжнародний інвестиційний форум. За словами голови ХОДА, форум стане однією з найголовніших інвестиційних подій Східної України, яка дасть можливість Харківщині знайти інвестора та налагодити співробітництво з іншими країнами.

comments powered by HyperComments