На Харківщині відбудеться етнофестиваль, присвячений постаті Сковороди

Юлія Гуш  |  Середа, 13 вересня 2017, 16:35
Автентична та сучасна музика, поетичні виступи, роботи народних умільців – це все можна буде побачити на фестивалі «Сад пісень Сковороди».
На Харківщині відбудеться етнофестиваль, присвячений постаті Сковороди

16 вересня селищі Бабаї Харківської області відбудеться етнічний фестиваль «Сад пісень Сковороди». Всі заходи будуть одночасно проходити на декількох майданчиках. На одному з них відбудуться поетичні виступи за участі авторів з усіх районів Харківщини.

«Харківщина дуже талановита та багата творчими людьми, – зазначила Оксана Малишева, заступник голови Харківської райадміністрації, – вже зголосилися взяти участь в поетичному майданчику більше 60 наших поетів-аматорів. Ми завжди з хвилюванням очікуємо зустрічей з ними. Це завжди така особлива атмосфера особливого заходу».

На іншому майданчику народні умільці продемонструють свої ремесла та проведуть майстер-класи. При чому, географія учасників не обмежиться лишень Харківською областю – в «Місті майстрів» можна буде побачити умільців з Сум, Полтави та Києва. Після опівдня розпочнуться заходи щодо вшанування пам’яті Григорія Сковороди з мітингом та покладанням квітів. Після чого на головній сцені виступить понад 70 виконавців та музикальних колективів з різних районів Харківщини.

Передбачена також широка розважальна програма для дітей та смачне частування для учасників фестивалю.

«Ми плануємо показати свою творчість в різних напрямках, – додала Малишева, – програма широка – від автентичного співу до сучасної української пісні. Дуже різнопланово. І кожен глядач знайде саме те, що прийдеться йому до душі».

За словами Олега Яцини, начальника управління культури і туризму ХОДА, в області зараз ведеться інтенсивна та різнопланова робота по розвитку культурного життя області: «Щоб це було в різних напрямках, – зазначив він, – від найсучасніших напрямків музики до етнічної (культури). Це база, на якій зростає все інше. Такі заходи вкрай важливі для нашого національно-патріотичного виховання. У нас є, що показати та є, на що подивитися».

comments powered by HyperComments