Перший в Україніі колумбарій відкриває сьогодні свої врата у Харкові

Вівторок, 19 вересня 2017, 10:12
Мінімальна вартість комірки для праху свого вихованця - 660 грн. на рік
Перший в Україніі колумбарій відкриває сьогодні свої врата у Харкові

Крім того, доставка тварини з дому або з веткліники до місця кремації коштуватиме 200 грн., сама кремація залежно від ваги і індивідуальності підходу - від 30 до 500 грн., видача праху додому у спеціальній труні -  от 55 грн. до 260 грн.

Бажаючі можуть оформиити свою комірку мармуровою плитою з написом і портретом за 750 грн.

А також безкоштовно на сайті КП буде розміщена інформація про тварин, яких буде поховано у колумбарії.

Адреса нового кладовища домашніх тварин - пр. Гагаріна, 358. Орієнтир - КП «Центр поводження з тваринами», неподалік від якого він знаходиться, а також мурал кішці і собаці на вході, - повідомляє «Справжня Варта»

На території побудовані 26 стін з нішами, які складаються з 1560 комірок. Поруч розташована адміністративна будівлю, де є кімната для прощання з домашнім улюбленцем. У кабінеті навпроти можна оформити всі необхідні документи, замовити кремацію, вибрати урну і, за бажанням, плиту з портретом і роками життя тварини. Як зазначила Юлія Шаповалова, можна вибрати два типи комірок - закриту такою плитою або з прозорими дверцятами на замку. У нішу можна покласти іграшку улюбленця. Директор підприємства зазначила, що можливе розширення колумбарію.

Поруч з нішами посадили квіти, побудували альтанку. У планах - висадити «сад спогадів», де можна буде розвіяти прах тварини.

Директор підприємства Юлія Шаповалова повідомила, що територія колумбарію охороняється, співробітники будуть доглядати за похованнями. Стіни і ніші освітлюються, тому відвідати прах домашнього вихованця можна в будь-який час.

Як раніше писала «Справжня Варта», поява такого кладобвища допоможе місту вирішити проблему зі стихійним похованням домашніх тварин, від чого через забруднений ґрунт хвороби померлих тварин можуть передатися здоровим тваринам. 

Крім того, не будуть забруднюватися грунтові води.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments