Харків може опинитися в авіаційній ізоляції - міськрада

Середа, 20 вересня 2017, 18:10
Про це говориться у зверненні міськради до голови Уряду у зв'язку з проектом обмеження в авіаційний рух у Східній частині України
Харків може опинитися в авіаційній ізоляції - міськрада

Зокрема, в ньому визнаються небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації, до складу якого входять міжнародні аеропорти «Харків», «Дніпропетровськ» та «Запоріжжя», - повідомляє «Справжня Варта»

«У випадку прийняття даного документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинене, таким чином, Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, а також істотно ускладняться ділові подорожі представників локального бізнесу, що зробить серйозний негативний вплив на економічний стан Центральної та Східної частин України», - говориться у зверненні.

Депутати зазначили, що наслідками прийняття такого документа може стати припинення роботи Харківського аеропорту і суміжних підприємств, а також пунктів прикордонного і митного контролю, в яких задіяно близько 1,5 тис. працівників.

У зв'язку з цим, Харківська міська рада звернулася з проханням до Володимира Гройсмана винести рішення зазначеного питання на вищий державний рівень і звернутися до EASA з проханням не вводити даний документ в дію, обмежившись діючими заборонами на польоти над зоною проведення антитерористичної операції.

Як раніше писала «Справжня Варта», ціна на лоукостерівські авіапереліти варіюються від 9 дол. до 195 євро з умовою довгострокового бронювання.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments