Українські «білі хакери» представлять на форумі HackIT у Харкові власну криптовалюту

Четвер, 21 вересня 2017, 12:21
23 вересня організатори III міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT буде презентована нова криптовалюта Hacken, за яку на однойменній платформі можна буде придбати послуги «білих хакерів». Криптовалюта Hacken буде працювати в умовах «зворотного емісії» — частина комісії за транзакції «спалюватися», що приведе до постійного зростання вартості одного «хакена».
Українські «білі хакери» представлять на форумі HackIT у Харкові власну криптовалюту

Ще однією важливою особливістю платформи буде надання послуг по захисту інших ICO — хакери знають, як захистити свої заощадження від «колег». Передпродаж розпочавася 18 вересня. У відкритий доступ хакени надійдуть 12 жовтня, і продаж триватиме місяць.

Hacken — це платформа, екосистема для хакерів і компаній, які потребують їх послуги, пояснює творець кріптовалюти Дмитро Будорин. Вона дозволить підтримувати зв'язок між blockchain-спільнотами і співтовариством кібербезпеки, просувати хакерську етику і заохочувати легітимні дослідження комп'ютерних мереж і програмного забезпечення.

«Наш форум — спільнота етичних хакерів. Тому і нова платформа, і криптовалюта будуть такими ж», — уточнює Микита Книш.

Найпопулярнішу криптовалюту сучасності «біткойн» часто дорікають в тому, що завдяки своїй захищеності та анонімності, вона стала засобом для «чорного ринку», оплати злочинів, приховування краденого. Hacken теж буде анонімним і захищеним, але буде використовуватися тільки для оплати санкціонованих послуг.

Білі хакери потрібні компаніям, які турбуються про захист своїх систем. На прохання власника проводиться аналіз захищеності (іншими словами, злом) системи, та надається звіт. Це не суперечить закону. Більш того, послугами білих хакерів користуються державні органи — наприклад, просять протестувати сайт. Хакерам ж потрібна платформа Hacken для швидкого пошуку замовлення і справедливої оплати за кожну знайдену уразливість належить окрему винагороду.

Для зручності роботи такої системи потрібні Hacken. Але крім зручності, нова криптовалюта буде джерелом пасивного доходу. Кожна транзакція в системі оподатковується комісією, комісія ділиться на дві частини: половина відправляється назад для продажу на відкритому ринку, а друга половина видаляється з системи. Із-за постійного «спалювання» хакенов в обігу стає все менше, і їх курс по відношенню до інших валют чи криптовалютам зростає, чому саме володіння хакеном стає джерелом постійного доходу.

 Всього планується випустити 20 000 000 хакенов. Під час попереднього продажу будуть продані 1 000 000 хакенов, ще 300 000 стануть бонусом для учасників предпродажи. Решта 18 700 000 будуть доступні для покупки усіма бажаючими в жовтні. Більше ніяких емісій не буде.

«Ми створюємо зручність для компаній — вони заводять свої гроші, оплачуючи послуги хакерам, або просто зберігаючи там гроші, і отримують гарантію платформи, що необхідна їм послуга буде надана і буде якісною. Ми створюємо зручність для хакерів, тому що технологія blockchain дозволяє подивитися, на який гаманець скільки приходить грошей, без ідентифікації його власника. Це можна використовувати також в якості своєрідного рейтингу хакерів, — пояснює Микита Книш. — Поки що з розмов з колегами нам зрозуміло, що Hacken потрібен. А обговорити його більш докладно ми збираємося під час презентації на форумі. І запрошуємо всіх приєднатися до відкритого обговорення».

Нагадаємо, HackIT – щорічний міжнародний форум з кібербезпеки, в якому беруть участь дослідники і розробники в області кібербезпеки, IT-фахівці і власники компаній, експерти з-за кордону, студенти найбільших технічних вузів. HackIT-2017 пройде 23 вересня в Харкові в Палаці студентів НЮУ їм. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88). Форум стане першим великим заходом, де фахівці з кібербезпеки обговорять недавню атаку вірусу NotPetya та інші. Ключовими подіями форуму стануть понад 20 доповідей та воркшопів по трьом темам: e-commerce і фінанси, бізнес, hacking, конкурс стартапів в області кібербезпеки і нагородження «битви хакерів» у форматі CTF (Capture the flag) з елементами кіберспорту.

comments powered by HyperComments