Завдяки дерегуляції і децентралізації Україна може піднятися в рейтингу легкості ведення бізнесу - Баринова

П'ятниця, 22 вересня 2017, 15:52
І роль об’єднаних громад тут важко переоцінити
Завдяки дерегуляції і децентралізації Україна може піднятися в рейтингу легкості ведення бізнесу - Баринова

Таку думку висловила Діана Баринова, директорка Харківського відокремленого підрозділу Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування”, у ході панельної дискусії під час економічного форуму у Харкові, - повідомляє «Справжня Варта»

Баринова: "Зараз треба наростити мускули, щоб самим реалізовувати проекти регіонального розвитку. Зараз з їх допомогою ми можемо чомусь навчитися. На сьогоднішній день було б важливо взяти найцікавіші моменти і навчитися всьому тому, що пропонують наші міжнародні партнери.

Наш прем’єр міністр, пан Гройсман, анонсував, що наша Україна може перейти на сорокову позицію в рейтингу легкості ведення бізнесу. Я думаю це може бути саме завдяки таким процесам, як дерегуляція, децентралізація. І роль об’єднаних громад важко переоцінити.

Я хочу сказати, що ми буквально вчора повернулися з Міжнародного форуму, який відбувався в Республіці Польща. І перше питання, яке задають всі бізнес- партнери – це “Може, у вас там є корупція? Ми не розуміємо як себе вести”.

А ми на це реагували і говорили, що в нас йде децентралізація. Коли вони побачили живих голів об’єднаних громад, які кажуть “ми зацікавлені в інвесторах. У нас конкретні території, вибрані посади”. Це в тому числі і сигнал до бізнесу, для того, щоб ввести сюди інвестиції… у нас в Україні багато проектів працює в стилі підтримки децентралізації. Але на жаль, у нас є певні нюанси, коли десь не вистачає співпраці, коли на одному полі хтось робить одне, а хтось - інше .

Основна проблема децентралізації - це брак лідерів. Яких мало. І від лідера багато чого залежить. І нам в першу чергу потрібно змінювати свідомість лідерів, змінювати свідомість їх команд, і потім їх людей. І постійно цим займатися".

Як раніше писала «Справжня Варта», ЄБРР презентував у Харкові свої програми для малого та середнього бізнесу.

Європейський банк реконструкції та розвитку у своїй кредитній політиці вимагає від наших бізнесменів бути прозрачним та перспективним.

Про це заявила Тетяна Денисова, аналітик групи з фінансування та розвитку МСБ Європейського банку реконструкції та розвитку, у панельній дискусії під час економічного форуму у Харкові.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments