«Три роки тому ми вибороли мир в області» - Світлична на Великому Слобожанському ярмарку (фото)

Субота, 23 вересня 2017, 11:31
Традиція проведення ярмарка на Слобожанщині закладена у другій половині XVII століття, безпосередньо після заселення міста Харкова.
«Три роки тому ми вибороли мир в області» - Світлична на Великому Слобожанському ярмарку (фото)

Ярмарок проводився щороку за ініціативою казацьких атаманів і дозволів царя, як в ті давні часи казали, "ярмаркового з'їзду на Пречистую".

Ініціатором відродження та організатором проведення події є Харківська обласна державна адміністрація. Великий Слобожанський ярмарок декілька років поспіль проходить в виставочному центрі «Радмир Експохолл» на вул. Академіка Павлова, наступного дня після відкриття у Харкові Міжнародного Економічного Форуму.


У ярмарку приймають участь підприємства харчової та переробної промисловості області, сільськогосподарські та промислові підприємства, фермерські господарства, які виробляють товари народного споживання, продукти харчування та напої. Це захід, проводячи який Харківська обласна державна адміністрація продовжує славетні історичні традиції Харківщини, як торговельного центру Слобожанщини.


Відкриваючи ярмарок, голова ХОДА Юлія Світлична нагадала, що його проведенню ми зобов'язані передусім українським воїнам і волонтерам, завдяки яким війна не прийшла на Слобожанщину у 2014-му.


«Три роки тому ми вибороли мир в області, і завдяки цьому можемо проводити на Харківщині спортивні, освітні та торгові заходи», - підкреслила губернаторка.

Разом з головою облдержадміністрації Міжнародний Великий Слобожанський ярмарок відвідали офіційні бізнес-делегації країн ближнього та дальнього зарубіжжя.


 

comments powered by HyperComments