До кінця року на Харківщині планується добудувати 50 багатоквартирних будинків

Неділя, 1 жовтня 2017, 09:04
Зплановано до кінця року здати в експлуатацію 480 тисяч квадратних метрів житла
До кінця року на Харківщині планується добудувати 50 багатоквартирних будинків

Такі показники було озвучено під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, - повідомляє «Справжня Варта»

Євгеній Шахненко:  "Ми в цьому році плануємо показати серйозні результати – до кінця року здати в експлуатацію 480 тисяч квадратних метрів житла. Це дуже висока планка. Для прикладу, в минулому році в регіоні було здано в експлуатацію 380 квадратних метрів житла».

 Юрій Фурсов,   в. о. директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА: «По багатоквартирному житловому будівництву ситуація повністю контрольована – введено в експлуатацію 32 будинки загальною площею житла 106,9 тис. кв. метрів, що на 16% більше, ніж у відповідному періоді 2016 року. До кінця року планується здати ще 50 будинків загальною площею житла 292, 9 тис. кв. м. Це дозволить виконати план у повному обсязі».

Як повідомили у ХОДА, по індивідуальному житловому будівництву введено в експлуатацію 558 будинків загальною площею житла 89,7 тис. кв. м. Це 74,8% від запланованого обсягу.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині не зупиняється житлове будівництво.

Також будівництво свого будинку, сараю або гаража можна починати вже на наступний день після подання повідомлення.

Роз'яснення стосується Закону України №1817-VIII від 17.01.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який вступив в силу з 10 червня 2017 року.

Зокрема, за словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лева Парцхаладзе,  будівництво об’єктів середнього та значного класу наслідків – житлових комплексів, багатоповерхівок, соціальних споруд, торгових та офісних приміщень – буде здійснюватися виключно за наявності всіх необхідних документів, передбачених законодавством. Це знизить корупційні ризики та стане інструментом боротьби з незаконними забудовами. Натомість, для об’єктів незначного класу наслідків, які становлять понад 80% від загального обсягу забудови в Україні, такі вимоги максимально спрощуються. Будівництво таких споруд можна починати вже на наступний день після подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments