Як Балаклеї у рекордний термін вдалося повернутися до життя: цифри та факти

Субота, 30 вересня 2017, 11:39
3109 мешканців Балаклеї звернулися до міської влади для відбудови житла.
Як Балаклеї у рекордний термін вдалося повернутися до життя: цифри та факти

Про це пише "Урядовий кур`єр", передає "Справжня Варта". 

На ділі ж, постраждалих від вибухів на арсеналі було ще більше: зареєстрована кількість -  3908 чоловік. 

Велику роль у наданні екстренної та найпотрібнішої допомоги зіграла гуманітарка. Так, вона поступала з усіх областей України, з усіх районів регіону - словом, усі намагалися бути корисними та ефективними, і це вдалося. 

На допомогу постраждалим було виділено більше 40 мільйонів гривень - 30 з обласного, 5 - з районного, 4,5 - з мільского і 1 - від інших районів Харківщини. 

Кошти були спрямовані на найнеобхідніше - і вже зараз можемо бачити конкретні результати: 10 квартир і 1 приватний будинок вже закуповані для тих, хто залишився без житла. На черзі - 12 квартир і 1 будинок.

Завдяки старанням губернатора Харківщини Юлії Світличної, на закупівлю житла для населення Балаклі з держбюджету виділили близько 10 мільйонів гривень. 27 сімей отримають житло, рівноцінне тому, що було втрачено.

Щодо ремонтних робіт, вони закінчені на 97%, зараз облаштовується опалення в будинках на вулиці Арсенальній. Уже покладено 52 100 квадратних метрів покрівель, вставлено 7,5 тисячі вікон, 625 дверей. Темпи та інтенсивність робіт вражають. 

Досвід у ліквідації наслідків НС такого масштабу - причина, з якої вже в перші години після трагедії у Калинівці губернатор Харківщини запропонувала Вінничині домомогу. Мова йде не лише про гуманітарну допомогу, але й про фахівців, які знаються на ліквідації подібних НС. 

 

comments powered by HyperComments