Харків на половину забезпечений теплолічильниками

Неділя, 1 жовтня 2017, 13:52
Забезпеченість обласного міста внутрішньобудинковими приладами обліку тепла складає 57,16% від потреби
Харків на половину забезпечений теплолічильниками

До 4908 внутрішньобудинкових приладів обліку тепла  до кінця року буде додано ще 800 модулів, - повідомляє «Справжня Варта»

За даними КП «Харківські теплові мережі», їх буде встановлено за рахунок позикових коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Фонду чистих технологій в рамках проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України».

Всього за проектом передбачене встановлення 1 тис. вузлів обліку теплової енергії - 928 з автоматизованими системами погодного регулювання із застосуванням насосів і 72 без погодних систем (в зв'язку з тим, що якісне регулювання проводиться на котельні або центральному тепловому пункті).

Крім того, щоб поліпшити якість послуги гарячого водопостачання, в рамках проекту у 2017-2019 роки в житлових будинках Харкова буде замінено або встановлено 250 нових модульних індивідуальних теплових пунктів. У систему ІТП входять: теплообмінники, насоси, системи опалення і гарячого водопостачання та прилади обліку теплової енергії з автоматизованими системами погодного регулювання.

Як раніше писала «Справжня Варта», прибудинковий лічильник тепла дозволить заощадити кожній квартирі 150-180 гривень щомісяця.

Прибудинкові лічильники тепла будуть встановлюватися за кошти теплопостачальної компанії. При цьому споживачі, які платитимуть за витрачені гігакалорії за лічильником, зможуть заощадити від 150 до 180 гривень щомісяця під час опалювального сезону.

 У подальшому кошти постачальній компанії повернуться впродовж п’яти років через тариф, в який вони будуть закладені. Витрати на кожну квартиру за встановлений лічильник становитимуть до 18 гривень на місяць.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments