У Харкові насильство в сім'ях виявлятимуть громадські посередники

Вівторок, 3 жовтня 2017, 18:08
Вони допомогатимуть інформаційно та психологічно постраждалим
У Харкові насильство в сім'ях виявлятимуть громадські посередники

Крім того, громадські посередники перенаправляють осіб, які постраждали від насильства, в профільні організації та пропагують принципи ненасильницького спілкування в суспільстві, - повідомляє «Справжня Варта»

Така робота буде проводитися у рамках проекту «Подолання насильства шляхом примирення». Проект реалізується благодійною організацією «Благодійний фонд «Добробут України» в рамках міського соціального проекту «Єдина соціальна мережа» при підтримці міської влади.

У рамках заходу координатор проекту Вікторія Преображенська представила 30 перших громадських посередників, які пройшли спеціальне навчання в рамках проекту «Подолання насильства шляхом примирення». Всім добровольцям були вручені відповідні посвідчення.

«Аналізуючи, що відбувається в сім'ях в нашому місті, доводиться констатувати, що там все не дуже добре, особливо там, де ростуть неповнолітні діти. Адже вони найменш захищені, легко ранимі люди в співтоваристві. Ми повинні налагодити в місті потужну і беззбійну роботу в цих сім'ях, і в цьому нам допоможе інститут громадських посередників», - зазначила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення  Світлана Горбунова-Рубан.

Як раніше писала «Справжня Варта», жінки Харківщини, що потерпають від насильства, отримують допомогу у Кризовому центрі.

Окрім тих, хто постраждав від насильства, до комунального закладу зможуть звернутися жінки, які звільняються з місць позбавлення волі.

У Центрі працюватимуть соціальні працівники, психолог, юрист та медики.

Щоб попасти до закладу, жінка має звернутися до Нацполіції, органів соцзахисту, а також громадськиї організацій, які працюють із зазначеними категоріями жінок. Там їм надаватимуть направлення.  Адреса установи не розголошуватиметься для безпеки жінок, які там перебуватимуть.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments