Юлія Світлична та Юрій Луценко провели дискусію на круглому столі у Харкові

Вівторок, 3 жовтня 2017, 18:55
І Харківський міжнародний юридичний форум «Право та проблеми сталого розвитку в глобалізованому світі» зібрав у юридичній столиці України представників близько 20 країн світу.
Юлія Світлична та Юрій Луценко провели дискусію на круглому столі у Харкові

Участь у відкритті форуму та перших заходах у його рамках взяли керівник Харківської області, один зі співзасновників форуму Юлія Світлична, Генеральний прокурор України Юрій Луценко та Міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє «Справжня Варта»

Зокрема, Юлія Світлична та Юрій Луценко стали учасниками фахової дискусії, що розгорнулася на засіданні круглого столу «Проблеми імплементації правосуддя перехідного періоду в Україні».

Генеральний прокурор проінформував учасників дискусії про хід реформ у системі прокуратури та висловив своє бачення змін, що необхідні судовій системі. Зокрема, Юрій Луценко зупинився на питанні створення та функціонування антикорупційного суду.

«Україна потребує системи антикорупційних судів для всіх правоохоронних органів і для всіх випадків кримінальної корупції. Вищий антикорупційний суд, з моєї точки зору, має бути створений у конституційний спосіб - через Вищу раду правосуддя - під наглядом громадськості, у тому числі іноземних фахівців судочинства. Друге – він має мати відділення в усіх областях. Третє – він має стосуватися всіх справ щодо кримінальної корупції, в незалежності від того, який орган їх виявив. Якщо ми так зробимо, країна зробить величезний крок уперед», – відзначив Юрій Луценко.

Він наголосив, що вважає неправильним формування антикорупційного суду політиками, підкресливши, що формувати його мають самі судді.

Генеральний прокурор України також подякував харківським фахівцям – робочій групі Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, яка разом із Генеральною прокуратурою проводила опрацювання Процесуального кодексу.

«Коли ми об’єднуємося, можна зробити майже все. Сьогоднішнє зібрання я розглядаю як початок саме такого процесу», – сказав Юрій Луценко.

Як повідомляла «Справжня Варта», форум, організований спільно ХОДА, Національним юридичним університетом ім. Я. Мудрого та Національною академією правових наук, проходитиме в Харкові з 3 по 6 жовтня.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments