В автоматах з продажу квитків для проїзду в метро відновлюється прийом 5-гривневих купюр

Четвер, 5 жовтня 2017, 18:01
За кілька днів всі вони знову прийматимуть купюри номіналом 5 гривень
В автоматах з продажу квитків для проїзду в метро відновлюється прийом 5-гривневих купюр

Про це сьогодні, 5 жовтня, повідомив генеральний директор КП «Харківський метрополітен» В'ячеслав Стаматін, - повідомляє «Справжня Варта»

Стаматін: «Щоночі ми підключатимемо до 10 терміналів. Тобто, за кілька днів всі вони знову прийматимуть купюри номіналом 5 гривень. Ми вибрали наперед усі ліміти розмінної монети, які виділялися НБУ, і зробили достатній запас дрібних грошей. До кінця жовтня наше підприємство розмінною монетою забезпечене, і тепер ми готуємося до наступного місяця. Можна сказати, що цю кризу ми пережили, і робимо все, щоб більше такої ситуації не було».

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов приніс вибачення харків'янам за тимчасові незручності в метро, ​​що виникли через брак розмінної монети.

«Головна причина ситуації, яка сталася, - нестача розмінної монети в НБУ і банках. В Україні монети зараз не карбуються, і через це стався перебій у постійному постачанні дрібних грошей у Харківський метрополітен. В даний час ми вже взяли ситуацію під контроль, але щоб вона не повторилася, будуть зроблені кілька кардинальних кроків», - сказав Євген Водовозов.

За його словами, у другій половині жовтня в метрополітені з'являться перші апарати з продажу квитків, які прийматимуть усі купюри, аж до 500 грн, і видаватимуть здачу паперовими грошима. Спочатку ці термінали встановлять на станціях, де найбільше пасажирів, а до 1 грудня стоятимуть у всіх 47 вестибюлях метрополітену. Діючі автомати також працюватимуть.

Крім того, на початку наступного року в метро з'явиться можливість оплатити проїзд за допомогою банківської карти.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments