У місцевих мешканців була вилучена зброя та боєприпаси

Неділя, 8 жовтня 2017, 14:28
Під проведення Всеукраїнської операції «Зброя-вибухівка» співробітники Київського відділу поліції вилучили 8 мисливських рушниць, гранату, обріз та набої.
У місцевих мешканців була вилучена зброя та боєприпаси

Зокрема, серед вилучених мисливських рушниць були три з нарізним стволом та п’ять гладкоствольних, передає поліція Харківини. Їх власники або втратили право на зберігання зброї до прийняття рішення по кримінальним провадженням, або померли. В ході проведення оперативних заходів був вилучений обріз одноствольної мисливської рушниці. Його власник намагався продати зброю на одному з ринків міста за 1000 гривень.

12 набоїв калібру 5.45 мм та 3 крупнокаліберні набої без маркування були вилучені у 32-річного чоловіка, який намагався їх здати на металобрухт. Ручна бойова граната «Ф-1» була вилучена у 46-річного місцевого мешканця. За словами чоловіка, він її знайшов у лісі та намагався потім продати водію таксі.

Слідчий відкрив три кримінальних провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляла «Справжня варта», на Полтавському Шляху у Харкові затримали машину зі зброєю. Водій авто мав при собі рушницю з оптичним прицілом.

 

comments powered by HyperComments