На Харківщині 75% випускників з числа дітей-сиріт були працевлаштовані

Неділя, 8 жовтня 2017, 15:51
Зокрема, з початку дії порядку Харківським обласним центром зайнятості надано допомогу 14 підприємствам області на суму 6,2 млн гривень.
На Харківщині 75% випускників з числа дітей-сиріт були працевлаштовані

Про це повідомив заступник директора Департаменту науки й освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв під час засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості та професійній орієнтації населення. За його словами, ще 16% випускників з числа сиріт та дітей, що позбавлені батьківської опіки, продовжили навчання,а 9% не було працевлаштовано з поважних причин.

Тетяна Печура, співголова комітету, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації розповіла, що ключовим питанням для успішної інтеграції в доросле життя є також наявність житла. Зокрема, для цього функціонує  обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт у Чугуєві.

Під час заходу була розглянута низка інших питань. Зокрема, присутні говорили про можливість надання допомоги по частковому безробіттю підприємствам у період вимушеного тимчасового простою. Заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих зазначив, що діючий порядок надання допомоги по частковому безробіттю є доволі ефективним і дозволяє підприємствам не скорочувати персонал.

«Така допомога надається підприємствам для виплати працівникам у разі втрати частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу без припинення трудових відносин, і нею можна та потрібно користуватися», - зауважив Толстих.

З початку дії порядку Харківським обласним центром зайнятості надано допомогу 14 підприємствам області на суму 6,2 млн гривень. Ще понад 1 млн гривень може бути залучено до кінця року.    

comments powered by HyperComments