Харківська ОДА увійшла до списку лідерів щодо забезпечення доступу до публічної інформації

Неділя, 8 жовтня 2017, 17:17
За результатами моніторингу та оцінки рівня забезпечення доступу до публічної інформації суб’єктами владних повноважень Харківська облдержадміністрація посіла друге місце.
Харківська ОДА увійшла до списку лідерів щодо забезпечення доступу до публічної інформації

Моніторинг стосовно забезпечення «права знати» органами місцевої влади здійснювався з травня по вересень 2017 року силами таких організацій, як центр «Ейдос» та Центр демократії та верховенства права. Під нього потрапило 96 органів місцевої влади, серед яких 24 облдержадміністрації.

За даним рейтингом  ХОДА посіла друге місце (після Донецької облдержадміністрації). Третє місце дісталося Вінницькій ОДА, четверте - Херсонській. А замикає п’ятірку лідерів Рівненська облдержадміністрація.

Методологію, за якою і був здійснений моніторинг, розроблено в 2016 році громадськими експертами спільно з представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Вона дозволяє комплексно оцінити рівень забезпечення доступу до публічної інформації розпорядниками.

Як повідомляла «Справжня варта», на Харківщині 75% випускників з числа дітей-сиріт були працевлаштовані. окрема, з початку дії порядку Харківським обласним центром зайнятості надано допомогу 14 підприємствам області на суму 6,2 млн гривень.

comments powered by HyperComments