Японія-Харківщина. Зв'язки не обмежуються висаджуванням сакур - Світлична

Понеділок, 9 жовтня 2017, 16:24
В області успішно реалізований проект із енергозаміщення, проект із постачання обладнання до інституту протезування
Японія-Харківщина. Зв'язки не обмежуються висаджуванням сакур - Світлична

Про це заявила губернаторка під час зустрічі із заступником голови місії, радником-міністром Посольства Японії в Україні Мічіо Харадою, - повідомляє «Справжня Варта»

 Голова ХОДА Юлія Світлична: «Навесні ми висадили 40 сакур в одному з районів Харківської області. І мені приємно, що ще 80 сакур будуть висаджені в місті Харків. - Але ми не обмежуємося лише культурними проектами. В області успішно реалізований проект із енергозаміщення, проект із постачання обладнання до інституту протезування».

За її словами,  Харківська область готова брати участь у продовженні реалізації проекту з енергозаміщення та взяти участь у програмі Уряду Японії, що стосується сфери екології.

За словами Мічіо Харади, Японія готова реалізувати на території регіону новий проект поставки обладнання в Харківський обласний госпіталь. Він також повідомив, що під час візиту до Харківської області планує провести зустріч з представниками компаній, що працюють у сфері IT.

«Посольство Японії докладає максимальних зусиль для того, щоб поширити інформацію про Харківську область у нашій країні, - повідомив радник-міністр Посольства Японії в Україні. - У нас є пропозиція наступної весни запросити представників японських компаній до Харкова, щоб вони могли побачити, які можливості тут є».

У ході зустрічі Юлія Світлична запевнила Мічіо Хараду, що 12 жовтня візьме участь у висадці сакур у ЦПКіВ ім. Горького разом з Послом Японії в Україні Шігекі Сумі та залучить до цієї акції учасників АТО. Заступник глави місії, радник-міністр Посольства Японії в Україні, у свою чергу, запросив голову ХОДА також взяти участь у щорічному форумі, присвяченому гендерним питанням, який проходить в Японії.

Як раніше писала «Справжня Варта», Посли Сполучених Штатів Америки та Японії в Україні Марі Йованович та Шігекі Сумі берутьвзяли  участь у форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

Сумі: «В Україні добре відомо, що Харківська область - технічний та промисловий центр. В Японії про це поки що не знають. Я тут, щоб отримати якомога більше інформації та розказувати про ваш регіон в Японії. Запити, які сьогодні є в Японії, зокрема, в IT-сфері, можуть бути вирішені завдяки співпраці з Харковом».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments