Ремонт харківських доріг виконується згідно з графіком, фінансових проблем немає - облавтодор

Юлія Гуш  |  Вівторок, 10 жовтня 2017, 16:29
Що стосується підготовки до зимового періоду, то тут Харківська область випереджає поставлені перед нею графіки
Ремонт харківських доріг виконується згідно з графіком, фінансових проблем немає - облавтодор

Зокрема, Сергій Пляка, перший заступник начальника служби автомобільних доріг, розповів, що на сьогоднішній день була закінчена процедура проведення тендерних торгів та складання договорів з усіх видів ремонту, які були заплановані на цей рік. Останній такий договір був підписаний в понеділок.

«Одна з наших центральних магістралей – це «Київ – Харків – Довжанський» – зараз проводяться роботи на ділянці від Ізюму до кордону з Донецькою областю, – зазначив він, – вже укладено до 9 кілометрів нового покриття із 16 запланованих на цей рік. Робота триває. Не менш важлива магістраль «Чугуїв – Мілове». Ми до кінця цього тижня закінчуємо десятикілометрову ділянку, що поєднує селище Шевченкове та кордон Шевченківського та Чугуївського районів».

Був розпочатий ремонт найбільш аварійної ділянки – від Куп‘янська до кордону з Луганською областю. Тривають роботи на дорозі «Харків – Охтирка», «Харків – Вовчанськ», стартували ремонтні роботи по дорозі «Мерефа – Зміїв».

«Крім цього, на даний момент ведуться роботи зі встановлення дорожніх знаків, – зазначив Ігор Турченко, директор ДП «Харківський облавтодор», – в тому числі знаків по зимовому утриманню. «Харківський облавтодор» йде з місячним випередженням термінів з підготовки до зими, наданих Києвом. Ми вже заготували більше 87% піску. Також було заготовлено більше 72% солі. Це більше 160 вагонів. Зараз ми закінчуємо підготовку дорожньої техніки, кімнати відпочинку. бази. Все йде згідно плану. В тому числі, як я сказав, з випередженням».

Тривають роботи на шляхопроводі поблизу села Губерівка. Вже були закінчені роботи з облаштування будівельного майданчика, перенесення комунікацій, були виконані роботи з влаштування буронабивних паль. Загалом, роботи виконані на 68%.

«Продовжені роботи на шляхопроводі в селищі Пісочин, – розповів Пляка, – це наша транспортна розв‘язка. Роботи йдуть планово, питань у нас немає. В цілому підрядники впорюються зі своєю задачею, працюють згідно терміну. Своєчасно приходять гроші з державного бюджету. Фінансових проблем ми не маємо».

comments powered by HyperComments