На благодійному аукціоні зібрали більше 37 тисяч гривень для родин заручників

Юлія Гуш  |  Неділя, 15 жовтня 2017, 18:33
Нещодавно в Харкові відбувся аукціон «Допомога родинам заручників», мета якого – збір коштів для сімей полонених та зниклих безвісти.
На благодійному аукціоні зібрали більше 37 тисяч гривень для родин заручників

Долучитися до аукціону «Допомога родинам заручників» та матеріально підтримати їх сім’ї могли всі охочі. Крім того, під час заходу відбувся показ фільму «Коли повернеться тато?» та пройшла виставка фотографій родин полонених.  

«У травні цього року народилася ідея провести презентацію фільму та фотовиставку в Німеччині, запросивши при цьому матерів та дружин наших заручників, – розповів Володимир Жемчугов, співініціатор проекту, – щоб якось вплинути на міжнародну спільноту для якихось конкретних дій з приводу порятунку наших побратимів, наших солдат, які знаходяться в полоні ДНР та ЛНР».

Згодом організатори вирішили розширити формат і провести на фоні показу фільму та виставки благодійний аукціон. Це для того, щоб зібрати гроші сім’ям полонених, які потребують матеріальної допомоги, які не отримують державної підтримки чи мають поганий стан здоров’я.

«На нашому аукціоні представлено дуже багато лотів, – розповіла Алла Макух, керівниця ГО «Берегиня», – і дуже багато лотів, які були виготовлені руками рідних та близьких тих хлопців, які знаходяться в полоні. І з нашого боку це дуже показово в тому плані, що допомагаючи іншим, ти допомагаєш собі. Ми дуже сподіваємося, що лоти будуть продані, а виручені гроші допоможуть рідним та близьким полонених».  

Серед представлених лотів – збірки віршів Олени Степової, кераміка Павла Сахна та Віри Шевченко, роботи студії писанкарства «Світанок України», книги, картини, сувеніри. Під час заходу було зібрано більше 37 тисяч гривень. Це вже третій благодійні аукціон. Перший відбувся в Києві 26 вересня, другий – 28 вересня в Дніпрі. А 17 жовтня аукціон завітає вже до Львова.

comments powered by HyperComments