Тепло почало заходити в житлові будинки Харкова

Понеділок, 16 жовтня 2017, 11:29
Тепло подається за графіком, встановленим КП «Харківські теплові мережі»
Тепло почало заходити в житлові будинки Харкова

Зокрема, вчора, 15 жовтня, опалювати стали частину Роганського житлового масиву / від Роганського промвузла/, - повідомляє «Справжня Варта».   

Як повідомило КП «Харківські теплові мережі», опалення в житлових будинках буде подаватися в 5 черг, на підключення кожної черги буде потрібно 2-3 дні. В першу чергу опалення включать в будинках малої поверховості, потім - в багатоповерхівках.

За словами мера Харкова Геннадія Кернеса до опалення підключено більше 20 процентів житлових будинків.

Кернес: "Мені доповідають - станом на 15:00 в місті тепло вже є в 23-х відсотках будинків, що на балансі Жилкомсервісу. А в цілому в Харкові до тепла підключено 21% житлових будинків".

В Уряді підкреслюють, що забезпечення споживачів теплом та гарячим водопостачанням – пряма і повна відповідальність місцевої влади. Так само, як і формування тарифів за спожиті енергоносії. 

Проте, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово підкреслював, що підстав для підвищення ціни на газ в Україні наразі немає.

Саме тому, впевнений Прем’єр-міністр, на місцях не можна допустити росту цін на тепло та гарячу воду.   

"Розраховую, що місцеві керівники відповідально поставляться до цього і не дозволять собіжодних підвищень", - сказав Володимир Гройсман, - повідомила його прес-служба. 

Як раніше писала «Справжня Варта», Світлична підписала розпорядження про початок опалювального сезону.

У навчальних, медичних та дитячих закладах підключення почнеться 9 жовтня, в житлових будинках з 15 жовтня.

Також прокуратура вимагає відмінити постанову НКРЕКП про підвищення тарифів на воду у Харкові.

Як вважають у прокуратурі, всупереч законам, постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 25.07.2017 не зареєстрована в Міністерстві юстиції, не включена до Єдиного державного реєстру,  реєстраційний номер не присвоєно.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments