На Харківщині відкрито пам’ятну дошку на честь воїнів УНР, що боролися проти більшовицької навали

Середа, 18 жовтня 2017, 09:02
Мурал відкрито у смт Козацька Лопань, що знаходиться на кордоні з Російською Федерацією.
На Харківщині відкрито пам’ятну дошку на честь воїнів УНР, що боролися проти більшовицької навали

Вшанування антибльшовизма відбулося у рамках  Всеукраїнської акції "Покрова Героїв", - повідомляє «Справжня Варта»

Як повідомили у Міністерстві молоді і спорта, участь у акції 13-14 жовтня взяли  представники структурних підрозділів із питань молоді та спорту обласних державних адміністрацій, відповідальні за реалізацію політики національно-патріотичного виховання у відповідному регіоні, представники органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, які долучаються до проведення заходів національно-патріотичного виховання.

Цього року під час акції відбулася робота у секціях – «Національно-визвольна боротьба Українського народу: «Від козацтва до сучасності», «Козацька виховна система, зміст виховного ідеалу. Елементи національно-патріотичного виховання в ході проведення» на прикладі роботи ГО «Пласт»; "Шляхами предків. Пам’ятні місця Харківщини, які відображають боротьбу українського народу з загарбниками», а також «Сучасні методи підготовки громадян до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України».

Крім того, у рамках Всеукраїнської Акції відбулося засідання Координаційної Ради з національно-патріотичного виховання при Харківській обласній державній адміністрації. Участь у засіданні взяв начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович.

Всеукраїнську акцію «Покрова Героїв» у 2018 році планується провести у Луганській області.

Як раніше писала «Справжня Варта», 14 жовтня об 11:00 учасники акції приєднаються до Всеукраїнської ходи представників Труханівської Січі (Бурсацький спуск, пам’ятник І. Сірку). Маршрут визначено таким: пам’ятник І. Сірку – Пам’ятний знак репресованим кобзарям, бандуристам, лірникам – пам’ятник Т.Шевченку – Монумент УПА в Молодіжному парку.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments