Візити представників європейських регіонів суттєво змінять уявлення Європи про Україну – Світлична

Субота, 21 жовтня 2017, 13:58
Цьому, зокрема, має посприяти візит керівництва Конгресу регіональних влад Ради Європи до України.
Візити представників європейських регіонів суттєво змінять уявлення Європи про Україну – Світлична

Відповідне рішення було прийнято під час зустрічі Бюро Конгресу в Страсбурзі. Про це повідомила віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, голова ХОДА Юлія Світлична.

«Візит делегації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи в Україну заплановано на 21 та 22 листопада, – зазначила вона, – програму візиту під час зустрічі Бюро Конгресу обговорили з президентом Конгресу. До України їдуть сама Гудрун Мюслер-Торнстром (президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи), президенти обох палат Конгресу - Палати місцевих влад та Палати регіонів, керівництво Моніторингового комітету».

За її словами,  таке рішення говорить про високу оцінку та досягнення роботи української делегації в Конгресі, а також про його інтерес до України. Світлична зазначила, що в рамках круглого столу заплановано обговорити низку важливих питань та, зокрема, надати можливість керівництву одного з найвпливовіших європейських представницьких органів побачити справжню ситуацію в Україні.

Голова ХОДА підкреслила, що такі візити представників європейських регіонів суттєво змінюють на краще уявлення про Україну в Європі. Таким прикладом є проведення в Харкові засідання Моніторингового комітету Конгресу 27 червня 2017 року. У програмі візиту делегації Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи – проведення зустрічей із керівництвом Уряду та Верховної Ради України, представниками влади та громадськості.

Як повідомляла «Справжня варта»,  ЄС буде "розмовляти" з Україною відносно нового закону про освіту. Представники Євроради з'ясують, чи порушуються в законі права національних меншин. Про це заявила представник Європейського Союзу за питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

comments powered by HyperComments