183 тисячі гривень з обласного бюджету витратили на слухові апарати для дітей Харківщини

Неділя, 22 жовтня 2017, 16:16
41 слуховий апарат був переданий керівництву 1-ї обласної дитячої клінічної лікарні.
183 тисячі гривень з обласного бюджету витратили на слухові апарати для дітей Харківщини

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Техніку для маленьких пацієнтів з вадами слуху закупали вперше за останні 5 років. 

Вони проходять лікування на базі 1-ї обласної дитячої клінічної лікарні.

Така допомога стала реальною завдяки бюджетній децентралізації. Тепер керівництво на місцях може спрямовувати кошти у найактуальніші галузі.

"У цьому році за ініціативи очільника області Юлії Світличної для обласної дитячої лікарні закуплено нове обладнання. Крім того, в рамках обласної програми «Здоров'я Слобожанщини» ми закупили слухові апарати для дітей, які їх потребують", - прокоментував під час процесу передачі апаратів заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

На сьогодні у Харківщині зареєстровано 518 дітей з порушеннями слуху, 347 з них мають інвалідність. Лише у поточному році за апаратами звернулися 96 осіб.

Завдяки виділенню грошей з обласного бюджету близько половини дітей у черзі за слуховими апаратами забезпечені ними. Тепер мова йде про виділення додаткових коштів, щоб придбати ще техніку до кінця поточного року. 

Якщо питання так швидко вирішити не вдасться, кошти будуть закладені у бюджет у наступному році. 

"Питання знаходиться на особистому контролі Юлії Світличної. Для нас це найважливіше - дати дітям можливість жити повноцінним життям", - зазначив Михайло Черняк. 

Як повідомляла раніше "Справжня Варта", у вересні в Харкові проходив фестиваль «Інклюзіон», присвячений безбар’єрності та доступності музеїв та культурних об’єктів.

comments powered by HyperComments