Вакцина проти грипу надійде до Харкова тільки в листопаді

Середа, 25 жовтня 2017, 20:31
В аптечній мережі Харкова вакцини проти грипу очікують з 2 по 11 листопада.
Вакцина проти грипу надійде до Харкова тільки в листопаді

Вакцина – французького виробництва, повідомляє «Справжня Варта».

За інформацією директора Департаменту охорони здоров'я харківської міскради Юрія Сороколата, наразі епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ в області не перевищує норми. Усього на поточний період по харкову зареєстровано 32 433 випадки інфекційних захворювань, в тому числі 25 827 випадків грипу та гострих респіраторних захворювань. Це, за оцінками очільника департаменту, на 22,6% нижче у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

З 6 жовтня було відновлено щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ серед харків'ян. За 41-й тиждень до лікувальних закладів звернулися 5009 осіб, в тому числі 3742 дитини, 1291 – з дошкільних навчальних закладів.

У харкові діє Комплексний план заходів з профілактики та боротьби із грипом і гострими респіраторними інфекціями. Проводяться профілактичні медогляди. Всього було оглянуто понад 117 тис. дітей. Також була проведена робота з уточнення кількості людей, яким потрібно зробити вакцинацію проти грипу, серед вагітних, дітей, медпрацівників, педагогів, працівників торгівлі та органів внутрішніх справ, загальна кількість яких склала 40 тисяч людей.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments