Смертельна аварія на Сумській: перед ДТП Зайцева «гуляла» в елітному ресторані

Середа, 25 жовтня 2017, 21:37
У харківських лікарнях залишаються шестеро постраждалих в аварії на вулиці Сумській в Харкові.
Смертельна аварія на Сумській: перед ДТП Зайцева «гуляла» в елітному ресторані

Їхній стан залишався без змін, повідомляє «Справжня Варта».

27-річна Оксана Евтеева (Берченко) 20 жовтня прийшла до тями, почала їсти і говорити, її 20-річна сестра Діана, як і раніше, в стані штучної коми. 23-річному Юрію Неудачину зробили операцію в Інституті патології хребта та суглобів. Стан ще однієї постраждалої в ДТП жінки, яка перебуває в невідкладній, – стабільний, її перевели до загальної палати. 30-річна Жанна Власенко, як і раніше, знаходиться в медикаментозному сні. У лікарнях залишаються 26-річна мешканка Кременчука Анна Комар і 36-річна киянка Оксана Нестеренко.

До Харкова прибув нейрохірург з Київського інституту нейрохірургії. Він оглянув постраждалих, в тому числі вагітну дівчину. З призначеним лікуванням згоден. У вагітної є загроза передчасних пологів. Але лікарі вживають усіх заходів, щоб пролонгувати вагітність. Наразі мова про кесарів розтин не йде, каже заступник головного лікаря Харківської обласної клінічної лікарні з медичної частини Володимир Ярош: «Звісно, враховуючи травму тазу у вагітної, якщо будуть ознаки родової діяльності, їй буде зроблено кесарів», – зазначив лікар.

За словами Володимира Яроша, дівчину тримають в стані медикаментозного сну, але дозування ліків поступово скорочують. «Перебіг черепно-мозкової травми супроводжується психо-моторних возбужденіеім, активний рух їй не показано, тому проводиться медикаментозний сон. Для плода і постраждалої це не шкідливо. Ми спостерігаємо певну динаміку і сподіваємося, що через певний час відійдемо від цієї ситуації, і в такому стані вона не буде знаходиться до кінця вагітності», – повідомив Володимир Ярош.

Він також підкреслив, що лікарі стежать за серцебиттям дитини, з них на даний момент все в порядку. Пацієнтку провідує чоловік, близькі. Вона отримує всі необхідні медикаменти. Допомога в лікуванні надають як різні приватні особи, так і організації, зокрема, кошти перерахував один з футбольних клубів.

У Харківській клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги імені професора Мещанінова офіцери Східного територіального управління Нацгвардії здали кров для постраждалих в смертельному ДТП. 11 офіцерів і військовослужбовців за контрактом відгукнулися на заклик про допомогу і здали кров для постраждалих, які постраждали в результаті дорожньо-транспортної пригоди і перебувають у важкому стані.

В аварії постраждали доньки колишнього військовослужбовця Національної гвардії, який зараз працює службовцем у Національній академії НГУ.

«Ми дізналися, що батьки постраждалих дівчат мають безпосереднє відношення до Нацгвардії, і вирішили допомогти. Прийшли з товаришами. Хотілося б допомогти, чим зможемо, ми своїх у біді не залишаємо. Сподіваюся, що це допоможе дівчатам швидше одужати», – сподівається старший лейтенант Ярослав Нестерук.

Тим часом з'ясувалося, перед тим, як сталася смертельна аварія, водій Lexus – 20-річна Олена Зайцева – відпочивала в елітному ресторані «Чилі» на проспекті Незалежності. 19 жовтня в Київський районний суд Харкова звернувся слідчий з клопотанням про тимчасовий доступ до записів з камер відеоспостереження ресторану «Чилі». За інформацією правоохоронців, Зайцева в компанії третіх осіб перебувала в закладі в період з 17:45 до 20:09. На думку слідчого, відео прояснить, вживала дівчина спиртні напої і чи після цього сіла за кермо, а також допоможе встановити особи її приятелів. Суддя Муратова клопотання задовольнила, зобов'язавши працівників «Чилі» надати записи із зовнішніх і внутрішніх камер спостереження. Термін дії клопотання – один місяць, оскарженню документ не підлягає.

Сама Олена Зайцева міститься Харківській установі виконання покарань (№27) і знаходиться в камері, де утримуються жінки, які раніше не засуджувалися і вирок щодо яких не вступив у законну силу. Зараз там містяться, крім Зайцевої, ще дев'ять жінок. Камера обладнана центральним опаленням, водопостачанням, водовідведенням, необхідними меблями, є окремий санвузол і телевізор.

Як повідомляла «Справжня Варта», у Харкові 18 жовтня після зіткнення з «Фольксвагеном» автомобіль «Лексус» вилетів на тротуар, де стояли люди. В результаті ДТП загинули п'ятеро людей, ще шестеро зазнали травм.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments