Представники ОТГ обговорили проблемні транспортні питання

Четвер, 2 листопада 2017, 11:16
Серед них - фінансування утримання дорожньої інфраструктури та пасажирські перевезення
Представники ОТГ обговорили проблемні транспортні питання

Круглий стіл на ці теми пройшов у Харківському центрі розвитку місцевого самоврядування, - повідомляє «Справжня Варта».

«Нам дуже важливо об’єднати зусилля учасників процесу всіх рівнів, яких залучено до експлуатації та ремонту доріг, забезпечити відпрацювання прозорого, зрозумілого та взаємовигідного механізму утримання дорожньої інфраструктури, зацікавити місцеві громади у збереженні доріг як місцевого, так і державного значення. Якість доріг сьогодні – це не тільки належне покриття та безпека, це якість та рівень освітніх, медичних, адміністративних послуг, що надаються в об’єднаних громадах», - зазначила у своєму виступі директор Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова.

Учасники заходу акцентували увагу на темі можливого розташування та облаштування пунктів габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування, ролі керівництва громад у цьому процесі, системі взаємодії учасників процесу. Також учасники круглого столу планують вийти з пропозицією до органів державної влади щодо зміни порядку фінансування та наповнення державного та обласного дорожнього фонду шляхом надходжень, передбачених постановою КМУ «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування».

Окремо було обговорено питання організації пасажирських перевезень на рівні об’єднаних громад та можливих варіантів компенсації перевізникам проїзду пільгового контингенту та впровадження Е-квитка на всіх видах громадського транспорту.

Захід організовано Харківським центром місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, спільно з Харківською обласною державною адміністрацією, Управлінням Укртрансбезпеки в Харківській області, ДП «Харківський облавтодор», Службою автодоріг у Харківській області.

Як раніше писала «Справжня Варта», 29 жовтня під час виборів в 201-й територіальній громаді максимальний для БПП «Солідарність» результат показали дві області – Харківська та Тернопільська. Представники партії заявляють, що такий результат є показником постійної роботи з людьми.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments