Жителі Харківщини вирішують земельні питання

Неділя, 5 листопада 2017, 11:36
Марк Беккер 1 листопада провів особистий прийом громадян.
Жителі Харківщини вирішують земельні питання

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Так, звернення громадян стосувалася оформлення прав власності на земельні ділянки.

Мешканка Близнюківського району розповіла про труднощі, які у неї виникли під час оформлення ділянок для ведення особистого селянського господарства.

«Ми виховуємо прийомних дітей, я хочу забезпечити їхнє майбутнє, щоб вони могли оформити право на володіння земельними ділянками, що в селі дуже важливо», - розповіла заявниця.

За її словами, місцева влада стверджує, що всі вільні землі вже знаходяться в резерві. Марк Беккер пообіцяв підготувати рекомендації та пропозиції сільському голові з урахуванням пільг заявниці.

З питанням про затвердження в обласному ГУ Держгеокадастру проекту землеустрою ділянок для ведення фермерського господарства звернувся житель Лозівського району. З подібним зверненням прийшов і фермер з Краснокутського району. Про порядок подавання документів і необхідність усунення зауважень технічного характеру заявникам розповів начальник юридичного управління ГУ Держгеокадастру в Харківській області Валерій Даугуль.

Про труднощі в питаннях приватизації земельної ділянки за місцем проживання розповів пенсіонер з Харківського району. Як з'ясувалося, він не може отримати технічну документацію без узгодження з газовою службою, оскільки його ділянка знаходиться в охоронній зоні.

Марк Беккер відповів, що це питання було детально вивчено, і для його вирішення у правовому полі заявнику необхідно звернутися до судової інстанції.

Вирішення всіх питань, озвучених у ході прийому, перший заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.

comments powered by HyperComments