Захоплення ХОДА і хулиганство в «АТН»: суд виніс вирок Юдаєву

Понеділок, 6 листопада 2017, 18:21
6 листопада в Київському районному суді Харькова було призначено оголошення вироку Сергію Юдаеву
Захоплення ХОДА і хулиганство в «АТН»: суд виніс вирок Юдаєву

Лідеру т.з. «Антимайдана» інкримінується організація масових заворушень, захоплення і підпал Харківської обласної державної адміністрації та пошкодженні майна телекомпанії АТН в квітні 2014 року, передає «Справжня Варта».

Судове засідання мало розпочатися об 11.00. Проте за 10 хвилин до початку засідання в поліцію надійшло повідомлення про замінування будівлі суду

За адресою виїжджала слідчо-оперативна група Київського відділу поліції і експерти вибухотехнічного управління. З приміщення суду одразу евакуйовали 172 громадян. Правоохоронці оглянули 1400 кв метрів приміщень і 2000 кв метрів прилеглої території. Жодних вибухових речовин виявлено не було і о 14:05 суд поновив роботу.

Однак о 15:24 невідомий знову повідомив про замінування суду. Проте суддя не стала переривати оголошення вироку. Вирок був таким: Юдаєв засуджений до восьми років позбавлення волі.

Однак одразу після оголошення вироку суддя заявила, що Юдаєв звільнений від відбування покарання за амністією. Його звільнили в залі суду.

Сергій Гапонов, Олег Крутов і Денис Левченко, обвинувачені в масових заворушеннях під час захоплення ХОДА в рамках цього ж виробництва, засуджені до п'яти років в'язниці і звільнені від покарання з випробувальним терміном три роки.

Нагадаємо, Юдаєва затримали 8 квітня 2014 року в Харкові після звільнення будівлі ХОДА від сепаратистів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments