Харків'яни отримають інсуліни

Середа, 8 листопада 2017, 12:49
Міська рада збільшила видатки на придбання інсулінів
Харків'яни отримають інсуліни

Раніше у міськраді заявляли, що цільова держсубвенція для забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном та цукрознижувальними препаратами покривала лише 48% потреби, - повідомляє «Справжня Варта».

Щоб вирішити це проблемне питання і забезпечити хворих необхідними медикаментами, раніше Департамент охорони здоров'я міської ради направляв лист в управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації з проханням виділити додаткові кошти медсубвенціі на лікування хворих на діабет. У свою чергу управління ХОДА направило відповідне звернення до Міністерства охорони здоров'я України.

На 14 млн. грн. збільшено розмір субвенції на відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину для забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет.

Рішення прийняте сьогодні на сесії Харківської міськради.

Як раніше писала «Справжня Варта», у МОЗ відповіли на найбільш поширені запитання про те - хто і як може отримати інсуліни.

Більшість областей уже перейшла на користування єдиним реєстром і працюють за процедурою реімбурсаці /системи компенсації вартості лікарських препаратів/.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments