Співвласники житлових кооперативів отримають якісні дороги навколо своїх будинків

Середа, 8 листопада 2017, 19:13
Міськрада затвердила часткову компенсацію ремонту тротуарів та внутрішньоквартальних доріг на прибудинкових територіях будинків ЖК, ЖБК та ОСББ
Співвласники житлових кооперативів отримають якісні дороги навколо своїх будинків

На ці цілі додатково виділено 240 тис. грн., - повідомляє «Справжня Варта».

Таке рішення було прийнято сьогодні, 8 листопада, на сесії Харківської міської ради.

В місті діє програма підтримки кооперативів, згідно з якою роботи у таких будинках проводять на умовах співфінансування: 25% коштів виділяють жителі, а 75% становить підтримка з коштів міського бюджету.

Щоб взяти участь у програмі, мешканцям кооперативних будинків необхідно звернутися до Департаменту житлового господарства, після чого їм нададуть допомогу в ремонті, благоустрої прибудинкових територій, устанавці дитячих ігрових та спортивних майданчиків. Зокрема, цього року в рамках міської програми підтримки будинків ЖК, ЖБК, ОСББ поточний ремонт був виконаний в більш ніж 70 кооперативних будинках. 

Як раніше писала «Справжня Варта», в місті діє програма для ЖБК та ОСББ, яка передбачає компенсацію тіла кредиту в розмірі 20% на енергозберігаючі заходи: утеплення фасадів, ремонт систем опалення, встановлення приладів обліку тепла, заміну вікон на металопластикові тощо.

Також встановлення лічильника тепла на багатоквартирний будинок може окупитися вже за перший опалювальний сезон.

В середньому сума установки лічильника становить від 30 до 70 тисяч гривень на усіх мешканців. Витрати на індивідуальний тепловий пункт складають від 125 до 400 тисяч гривень на будинок (ціни українського виробника/.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

comments powered by HyperComments