ЗОЖ: у Харкові озвучили головні болячки школярів

Середа, 8 листопада 2017, 21:14
Захворювання опорно-рухового апарату, органів зору і травлення – найчастіші порушення у здоров'ї харківських школярів
ЗОЖ: у Харкові озвучили головні болячки школярів

Такі висновки були озвучені на своєрідних «батьківських зборах» на тему «Здорова дитина – щаслива родина» – «круглого столу», який пройшов 8 листопада у Харківській гімназії №116, повідомляє «Справжня Варта».

«Родаки» поговорили про стан здоров'я «школоти», роль самих себе у формуванні в своїх же дітях навичок здорового способу життя, відчуття самозберігання і створення позитивного психологічного клімату в сім'ї.

За даними поглибленого профілактичного огляду, який був проведений у минулому навчальному році, тільки 38% учнів шкіл були визнані повністю здоровими. При цьому хронічними захворюваннями страждають 29% школярів. Найбільш часті порушення здоров'я – захворювання опорно-рухового апарату, органів зору і травлення.

І як абсолютно справедливо зазначила голова Харківської міської батьківської ради Лариса Манерко, вирішальну роль у стані фізичного і психічного здоров'я дітей грають саме батьки.

«Наша мета – виховати в дітях прагнення до здорового способу життя, а батькам прищепити розуміння, що їхні діти повинні рости в сім'ях, де панує любов, повага і взаєморозуміння. З цією метою ми створюємо «Школу для батьків» – проект, який почне роботу найближчим часом. В його рамках пройдуть тренінги та лекції, де порушуватимуться ці теми. Чимало батьків готові вчитися, тому що проблеми в комунікації з дітьми у багатьох сім'ях є», – презентувала стартап, користуючись нагодою, Лариса Манерко.

Директор Департаменту освіти міськради Ольга Деменко підкреслила, що добре і якісно навчатися дитина буде тільки тоді, коли вона здорова.

«Головне завдання міської влади – створити умови для навчання дітей, тобто матеріально-технічну базу шкіл та дитсадків. За останні роки ці умови помітно змінилися в кращий бік. Перш за все, це ремонти покрівель. На сьогодні це вже не проблема, і тепер ми працюємо над тим, щоб відремонтувати спортивні та актові зали, туалети, щоб дитина перебувала у стані психофізіологічного комфорту, і тоді вона із задоволенням вчитиметься», – перехопила ініціативу у виступах Ольга Деменко.

При цьому не забула зазначити, що нинішнього року з державного та міського бюджетів на поліпшення матеріально-технічної бази школи, дитсадків, позашкільних установ Харкова було скеровано понад 150 млн грн, і наступного року ця робота, мовляв, не припинятиметься.

Щодо питань безпеки, то минулого року всі дитсадки і школи Харкова були підключені до так званої «тривожної кнопки». З 187 шкіл приблизно в п'ятій частині навчальних закладів встановлено відеоспостереження. Неабияка увага приділяється й питанням протипожежної безпеки. Всі ці напрямки, на запевнення освітньої чиновниці, залишатимуться в пріоритетах міської влади і надалі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments