UZERN: Харків став світовим майданчиком для спілкування молодих та видатних науковців – Світлична / ФОТО

Середа, 8 листопада 2017, 21:22
Харківщина вкотре довела, що є потужним світовим науковим центром та виборола право на проведення Міжнародного Конгресу USERN саме у Харкові
UZERN: Харків став світовим майданчиком для спілкування молодих та видатних науковців – Світлична / ФОТО

На найближчі три дні Харків став світовим майданчиком для спілкування молодих та видатних науковців з України, США, Канади, Німеччини, Італії, Великої Британії, Словенії та інших країн, повідомляє «Справжня Варта».

«Це важливо. Адже ця Всесвітня науково-освітня мережа об’єднує найвідоміших вчених, в тому числі, і Нобелівських й Абелівських лауреатів, – поділилася враженнями від Конгресу голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична у своєму фейсбук-акаунті.

«П'ять молодих вчених за найкращі дослідження отримають премії від USERN. І це – $5 тисяч. Перша десятка отримає гранти на стажування у провідних Університетах світу. Це гарний шанс для нашої талановитої молоді продемонструвати свої наукові досягнення», – вважає Юлія Світлична.

Також сьогодні у рамках Конгресу відбувся і великий медичний волонтерський проект – Міжнародний фестиваль малюнків дітей-пацієнтів.

«1400 малюнків з 17 країн світу. 32 роботи у фіналі. 12 дітей отримали нагороди. Звичайно, серед них і юні українці – десятирічний киянин Вадим Дудін, дев'ятирічний Євген Мікуліч з Донеччини та п'ятирічна Юліанна Насінник з Вінницької області. Вітаю і міцного здоров'я!» – побажала дітям голова облдержадміністрації.

Як повідомляла «Справжня Варта», у Харкові 8 листопада відкрився II Конгрес та фестиваль Всесвітньої мережі USERN, на який з‘їхалися провідні вчені світу. За визнанням президента USERN Німа Резаї, він «відчуває себе тут, як вдома».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments