Знайдена можливість поквартирного встановлення теплолічильників в будинках з «вертикальним» теплопостачанням

Четвер, 9 листопада 2017, 13:01
Житловий будинок на Харківщині після реконструкції та модернізації "вертикальної" системи в "горизонтальну" поквартирно оснащують теплолічильниками
Знайдена можливість поквартирного встановлення теплолічильників в будинках з «вертикальним» теплопостачанням

Вартість проекту 295,0 тис. грн., його запропоновано  ТОВ «МРК «Теплоенергія», - повідомляє «Справжня Варта».

Пілотний будинок  розташований за адресою: м. Чугуїв, вул. Якіра, 32б.

Будинок у Чугуєві ОСББ, в ньому на чотирьох поверхах 32 квартири. По це заявив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

Як повідомляють у ХОДА, «вертикальна» однотрубна система теплопостачання, яка є майже у всіх багатоквартирних будинках радянської забудови, унеможливлює обладнання квартир у них лічильниками тепла.

Але - цитуємо - "вирішення цього питання можливо за умови проведення реконструкції наявної системи теплопостачання та запровадження «горизонтальної» двотрубної системи опалення".

Пропонується поквартирна система опалення, двотрубна, що забезпечується теплом від загального введення в будинок від квартальної котельні. Наявні в квартирах нагрівальні прилади відрізаються від стояків наявної системи і під’єднуються до знову прокладених поквартирних трубопроводах. На введенні в приміщення кожної квартири встановлюється вузол обліку теплової енергії з ультразвуковим теплолічильником, який складається з ультразвукового датчика витрат, електронного індикаторного блоку і датчиків температури.

Таким чином, передбачається можливість гідравлічного налагодження систем опалення і відмикання будь-якого радіатора від системи опалення без спорожнення системи. Також підтримується нормативна температура повітря всередині опалюваних приміщень. Видалення повітря з систем здійснюється через крани Маєвського.

Магдисюк: «Це дозволить не тільки покращити якість теплопостачання та ще і зменшити приблизно на 20% споживання теплової енергії, а, відповідно, і споживання газу для виробництва теплової енергії на котельні»

Як раніше писала «Справжня Варта»,

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments