Харківщина. «Стан та розвиток озимих - добрий»

Четвер, 9 листопада 2017, 18:05
Таку заяву зробив заступник Світличної після огляду господарства в Борівському районі
Харківщина. «Стан та розвиток озимих - добрий»

Перший заступник голови ХОДА  Марк Беккер оглянув  декілька полів, засіяних озимою пшеницею,  фермерського господарства «Моноліт», - повідомляє «Справжня Варта».

За словами голова господарства Сергія Супруна,  в 2017 році було посіяно озимої пшениці на площі 1141 га. Урожайність склала 59 ц/га. У серпні ми посіяли озиму на 1435 га переважно сорту «смуглянка».

В господарстві налічується понад 700 голів великої рогатої худоби. За 10 місяців цього року було вироблено 1473 тонни молока. Минулого року для утримання корів у господарстві реконструювали тваринницькі приміщення. З початку року фермери оновили сільськогосподарську техніку, спрямувавши на ці цілі 14,4 млн грн.

За даними Мінагрополітики, станом на 7 листопада посів озимих культур на зерно під урожай 2018 року проведено на площі 6,9 млн га, що складає 95% від прогнозних 7,2 млн га. 

Як раніше писала «Справжня Варта», кожного місяця хліб додає 1-1,5% до своєї ціни.

Дорожчає не стільки борошно, скільки заробітна плата, електроенергія і транспортні витрати.

Через це за рік хліб пшеничний з борошна першого сорту подорожчав на 19% за рік, а хліб житньо-пшеничний – найбільш соціально орієнтований хліб подорожчав на 20,9%.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments