Головна дитяча лікарня Харківської області отримала вкрай необхідну апаратуру – Світлична / ФОТО

П'ятниця, 10 листопада 2017, 20:07
Обласна дитяча лікарня №1 отримала сучасне медичне обладнання
Головна дитяча лікарня Харківської області отримала вкрай необхідну апаратуру – Світлична / ФОТО

Системи інтенсивної терапії, апарати штучної вентиляції легенів, аналізатор крові, інкубатори догляду за новонародженими, рентгенографічну та флюороскопічну систему і багато чого ще.
Всього 23 одиниці. Про це у своєму фейсбук-акаунті повідомила Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, передає «Справжня Варта».

«Майже 100 тисяч маленьких пацієнтів щорічно отримують допомогу у лікарні. Впевнена, що нове високоякісне обладнання допоможе лікарям підвищити ефективність лікування та врятувати не одне дитяче життя», – висловила переконання керівник області.

Апаратура придбана коштом обласного бюджету. Вартість цього обладнання близько 26 мільйонів гривень.

«Обласна дитяча лікарня №1 отримала сучасне, навіть унікальне обладнання», – наголосила Юлія Світлична.

Як повідомляла «Справжня Варта», сертифікат на обладнання Юлія Світлична передала головному лікарю Обласної дитячої лікарні №1 Оксані Піонтковській у присутності колективу медзакладу 10 листопада.

Харківська обласна дитяча клінічна лікарня №1 – найпотужніший заклад свого профілю в області. Тут цілодобово надають високоспеціалізовану допомогу дітям та підліткам до 18 років. Щорічно до закладу звертаються понад 90 тис. пацієнтів, з них понад 20 тисяч госпіталізують до відділень стаціонару. За рік лікарі виконують до 100 тисяч хірургічних маніпуляцій, 7000 планових та ургентних операційних втручань, у тому числі понад 300 – ендовідеоскопічним способом. Тут оперують дітей раннього віку з вродженими вадами розвитку, онкохворих, проводять складні ендовідеолапароскопічні та ендовідеоторакаскопічні, реконструктивні та реконструктивно-пластичні операції.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments