Стала відома дата завершення військового призову

П'ятниця, 10 листопада 2017, 00:25
У Харківській області наближається до завершення осінній призов
Стала відома дата завершення військового призову

Питання комплектації ЗСУ за призовом і за контрактом знаходиться на особистому контролі керівника області Юлії Світличної, повідомляє «Справжня Варта».

10 листопада під час селекторної наради в ХОДА обговорили хід осіннього призову та комплектування армії за контрактом.

Щодо проведення призову на строкову військову службу восени 2017 року з доповіддю виступив обласний комісар Харківського обласного військового комісаріату, полковник Юрій Калгушкін. Він нагадав, що відповідно до ст. 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», для проведення призову громадян на строкову військову службу з 2 жовтня цього року було створено та працюють обласна, районні і міські призовні комісії. Формування команд на збірному пункті і їх відправлення до військових частин ЗСУ та інших військових формувань здійснюється до 30 листопада.

«Планове завдання з резервом для Харківської області складає 1 тис. 65 осіб. Станом на 9 листопада по командах призначено 927 призовників, що складає 87 % від планового завдання», - навів данні Юрій Калгушкін.

Найкраще впорались з виконанням завдань призовні комісії Близнюківського району - 128%, м. Ізюму - 125%, Ізюмського району області - 107%. У Сахновщинському та Куп’янському районах, а також місті Люботин завдання виконане на 100%.

У ході селектору обговорили питання відбору громадян на військову службу за контрактом у IV кварталі цього року. За словами Юрія Калгушкіна, комплектування бойових військових частин – одне з пріоритетних завдань, які стоять перед військовими комісаріатами.

В ході наради до керівництва ГУ Національної поліції у Харківській області було висловлене побажання щодо співпраці з виявлення призовників, які ухиляються від служби.

Нагадаємо, згідно із законом українська поліція звільнена від розшуку ухильників. 18 травня 2017 року Верховна Рада внесла зміни в закон України «Про військовий обов'язок і військову службу» (№2925). Зокрема, пункт 3 статті 38, який свідчив: «Органи Національної поліції в установленому законом порядку зобов'язані за зверненнями військових комісаріатів або органів місцевого самоврядування, провідних військовий облік, проводити розшук, затримання і доставку до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов'язку, а також передавати в двотижневий термін до військових комісаріатів або органів місцевого самоврядування, провідних військовий облік, відомості про випадки виявлення громадян, які не перебувають, але повинні перебувати на військовому обліку», вилучений із остаточного тексту закону.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

 

 

 

comments powered by HyperComments